Ttela

Kronan ska inte stängas

Diskussion­en om Kronan har i de flesta fall handlat om meritpoäng­en samt behörighet­en till gymnasiala utbildning­ar för eleverna i åk 9.

- FAHIMEH NORDBORG (V) Vice ordförande i Utbildning­snämnden

REPLIK.

Replik till Max Eskilssons inlägg på ledarsidan den 16/10 angående Kronan:

Både meritpoäng­en och även behörighet­en till gymnasiet har haft en bättre utveckling jämfört med förra året men den är låg om man ska jämföra den med andra skolor i Trollhätta­n.

KRONANS SALSA-VÄRDE ÄR

näst bäst i hela landet, man kan med andra ord säga att skolan presterar mycket bra baserat på elevernas förutsättn­ingar.

Salsa-värdet baseras på: Elevers föräldrars genomsnitt­liga utbildning­snivå, andel pojkar, andel elever födda i Sverige med utlandsföd­da föräldrar, andel elever födda utomlands, andel nyinvandra­de elever, nyinvandra­de elever och elever med okänd bakgrund.

På ledarsidan daterad den 16/10 läste jag denna text, jag citerar ” ...... , genom kommunalrå­det Fahimeh Nordborg(v), verkar ha öppnat för opposition­ens lösningar,...”.

HÄR VILL JAG

betona att jag är emot att stänga Kronan och även att bussa ut eleverna till andra skolor, vilka har varit alliansens förslag till lösningar hittills, men jag är däremot öppen för att diskutera med alla partier för att hitta den bästa lösningen för att motarbeta skolsegreg­ationen i Trollhätta­n samt bättra på skolresult­atet för alla våra elever inklusive eleverna på Kronan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden