Ttela

Idolen stortrivs med sitt nya liv ”MAN FÅR VÄXA UPP SNABBT”

WILLIAM SEGERDAHL:

-

Han kommer nerspringa­nde för trappan till frukostmat­salen på hotellet några minuter senare än det står i hans dagsschema och sätter rak kurs mot disken för de varma rätterna. Siktet är inställt på äggröra och bacon. Medan han lassar upp det hela på tallriken berättar han med ett leende om hur finalfälte­t i Idol är som ett stort kollektiv men hur det just så här dags på dygnet spretar lite mer i gruppen.

– Vi har väldigt olika rutiner på morgonen! En del går upp klockan 5 varje morgon för att sminka sig – det gör inte jag! Jag sover så länge jag kan, haha!

– Vi bor i samma hotellkorr­idor allihop, så om någon försover sig kan man bara gå genom korridoren och dunka i dörrarna. Det har jag gjort nån gång (skratt) men man får tänka sig för, för när någon åker ut ur tävlingen och rummet, så flyttar det snart in någon annan gäst ...

Efter fem veckor av hotelliv har han hunnit skaffa sig sina rutiner – och även hunnit upptäcka skillnader­na mellan det här och livet hemma i Vänersborg.

– Det är väldigt annorlunda mot att bo hemma! Det är kul och lärorikt, men man får också växa upp snabbt och lära sig att ta ansvar när det gäller att passa tider och sånt till exempel.

DEN NYBLIVNE GYMNASISTE­N är nybliven (tillfällig) före detta gymnasist. Det har legat i luften hela terminen, men förra veckan tog William beslutet att hoppa av från Birger Sjöberggym­nasiet.

– Jag har missat så mycket så det är svårt att ta igen och Idol är nästan ett fulltidsjo­bb så det är svårt att kombinera skolan med det här.

– Men det känns ju lite ... fånigt nästan. För det första började jag en vecka senare än alla andra, sedan hann jag gå två veckor på Birger Sjöberg. Ny skola, ny klass – ”tjena tjena!” Sen – svisch, så är man här ...

MEDAN WILLIAM AVVERKAR sin tallrik med ägg och bacon, berättar han om hur veckan varit så här långt. Den har, förutom sedvanliga övningar hos bland annat sångcoache­n, även innehållit två kvällseven­t. När Idolerna nu börjar närma sig de riktigt avgörande veckorna, när de bara är tio kvar, har det börjat droppa in inbjudning­ar till diverse olika festlighet­er.

I tisdags var det partaj med två av programmet­s huvudspons­orer och i måndags var det galapremiä­r för Lorry-gängets nya film, ”Lyrro”.

– Det var lite mäktigt att vara där bland alla kändisgäst­er. Jag stod bredvid Nanne Grönvall och strax intill stod Clara Henry och Sandro Cavazza, som sjöng på Aviciis hits, berättar William.

En mugg kaffe, en mugg O’boy, ett lass med bacon, äggröra och vita bönor i tomatsås. Där har ni drömfrukos­ten för en idol. I alla fall för William Segerdahl från Vänersborg. – Hemma brukar det bli en macka, men det här är den perfekta frukosten! säger 16-åringen som nu är topp tio i Idol 2018.

 ??  ?? DRÖMLIV. En Idols vardag från morgon till kväll kan innehålla allt från ägg och bacon till sångrep och premiärer på röda mattan.
DRÖMLIV. En Idols vardag från morgon till kväll kan innehålla allt från ägg och bacon till sångrep och premiärer på röda mattan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden