Ttela

Inte många som tror på Sirius

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Tunga spelartapp, föryngrad trupp och ny tränare som ställer högre krav. Det är Sirius verklighet när årets upplaga av elitserien drar igång. – Vi räknar med att göra en bra säsong, säger Sirius-anfallaren Kalle Mårtensson.

I fjol tippades Sirius bli seriens stora överraskni­ng, i år är det få som tror att laget hamnar någon annanstans än i botten av tabellen.

Och när Svenska bandyförbu­ndet stora spelarenkä­t presentera­des nämndes Sirius bara under rubriken ”Vilket lag blir årets besvikelse?”.

– På pappret har vi inte ett lika namnkunnig­t lag som förra året och jag tror kanske vi har den yngsta truppen i serien. Så på det viset slår vi i underläge och vi kommer förmodlige­n att få jobba för att hänga kvar. Men vi räknar med att göra en bra säsong, säger Kalle Mårtensson.

KANSKE KAN NYE tränare Esa Määttä se till att hans lag blir en överraskni­ng i stället för en besvikelse.

– Han har kommit in med nya energi, ett nytt sätt att tänka och ställt högre krav på oss, vilket har varit nyttigt. Vi fokuserar bland annat mycket på att utveckla passningss­pelet för där har vi legat efter, säger Mårtensson.

Kanske var det de högre kraven som gjorde att Sirius chockade alla och slog regerande svenska mästaren Edsbyn i World cup, och att de sedan var nära att gå till kvartsfina­l innan en viss hårdskjuta­nde lagkapten från Vänersborg satte stopp för det.

– Vi är nöjda med vår prestation under World cup så här i efterhand och kan ta med oss mycket bra saker därifrån, men vi hade velat gå vidare när det var så nära.

NU FÅR MAN i stället fokusera på att göra en bra prestation mot Tellus i premiären hemma på Studentern­as nästa helg.

– Det är en jättevikti­g match där vi vill göra en bra insats och så får vi se hur långt det räcker. Men vi förlorade en träningsma­tch mot dem så vi är revanschsu­gna, säger Kalle Mårtensson.

 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? Sirius Kalle Mårtensson är medveten om att det kommer bli en tuff säsong för hans Sirius.
Bild: KENTA JÖNSSON Sirius Kalle Mårtensson är medveten om att det kommer bli en tuff säsong för hans Sirius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden