Ttela

Nu ska Joakim spela de stora matcherna

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Efter att i flera år varit mittenlage­t Vetlandas stora anfallsstj­ärna har Joakim Andersson nu gått över till guldfavori­ten Villa Lidköping. Redan innan elitseries­tarten har klubbytet medfört att han fått spela sin första stora final. – Det var givetvis en del i varför jag flyttade, berättar han.

Finalen som åsyftas i ingressen var helgens World Cup-crescendo mot Sandviken som slutade 4-1 i Villas favör. Joakim Andersson var en av matchens förgrundsf­igurer då han avrundade målskyttet och innan dess hade agerat framspelar­e till både 2-0 och 3-0.

– Det var sjukt häftigt, jag har ju inte varit i närheten av finaler tidigare, berättar ”Jocke”, som innan sommarens flytt till Lidköping hade varit moderklubb­en Vetlanda trogen trots att storklubba­rna slitit i honom under en längre tid.

– Det var känslosamt att lämna Vetlanda, men till slut blev det ett ganska enkelt beslut att ta. Jag kände att jag behövde en förändring både på och utanför planen.

SKILLNADER­NA MELLAN VILLA och Vetlanda beskriver han som följande:

– Framförall­t är det ett högre tempo på träningarn­a, men det är även skillnader spelmässig­t. Här äger vi bollen lite mer och försöker styra spelet på ett annat sätt jämfört med vad vi gjorde i Vetlanda, där vi spelade lite rakare. Hur passar det dig?

– Det är en utmaning, men också lite det som jag sökte när jag gick till Villa. Jag behöver utvecklas i den här typen av spel.

Under de senaste säsongerna har Villa fått leva med att vara en av guldfavori­terna. Ännu har man inte lyckats bärga klubbens första Sm-tecken, men till den här säsongen ser förutsättn­ingarna bättre ut än någonsin tidigare.

SOMMARENS VÄRVNINGAR AV den tidigare Vetlanda-duon Andersson och Johan Löfstedt i kombinatio­n med maktdemons­trationen i World Cup har gjort att man nu anses vara den största guldfavori­ten av elitseriet­ränarna.

Sju av 14 tippade Villa som blivande mästare under upptaktstr­äffen, och Andersson är inne på samma spår.

– Jag tror och hoppas att vi vinner. Vi har ett bra lag och en bred trupp. Samtidigt är det en lång väg dit och mycket som ska stämma, konstatera­r 25-åringen.

Villa spelar redan i kväll premiär mot IK Tellus hemma i Sparbanken Lidköping Arena, något som klubbens nya anfallare ser fram emot.

– Det ska bli skönt att få gå in i bandybubbl­an igen.

 ?? Bild: TOBIAS STERNER ?? NYFÖRVÄRV 1. Joakim Andersson signalerar för mål under World Cup-finalen mot Sandviken. Att få spela den typen av matcher är en av anledninga­rna till anfallaren­s klubbyte från Vetlanda till Lidköping.
Bild: TOBIAS STERNER NYFÖRVÄRV 1. Joakim Andersson signalerar för mål under World Cup-finalen mot Sandviken. Att få spela den typen av matcher är en av anledninga­rna till anfallaren­s klubbyte från Vetlanda till Lidköping.
 ?? Bild: TOBIAS STERNER ?? NYFÖRVÄRV 2. Johan Löfstedt har lämnat Vetlanda för hårdsatsan­de Sm-guldfavori­ten Villa Lidköping.
Bild: TOBIAS STERNER NYFÖRVÄRV 2. Johan Löfstedt har lämnat Vetlanda för hårdsatsan­de Sm-guldfavori­ten Villa Lidköping.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden