Ttela

Dressyrens världscup inleds på dansk mark

- TT

Tinne Vilhelmson Silfvén med Don Auriello och Rose Mathisen med Zuidenwind är svenska ekipage när dressyrens världscup inleds för säsongen i Herning, Danmark. Målet är – precis som för hoppryttar­na – världscupf­inalen i Göteborg 3–7 april 2019.

Senast finalen arrangerad­es på hemmaplan var för två år sedan och då kom Vilhelmson Silfvén tvåa bakom nederlända­ren Hans Peter Minderhoud.

”Herning är en bra tävlingspl­ats. Jag var där med Paridon Magi förra året. Jag ser verkligen fram emot världscupe­n den här säsongen”, säger dressyrvet­eranen i ett pressmedde­lande.

I HERNING KÖR Vilhelmson Silfvén den kür hon red med ”Anton”, som Don Auriello också kallas, under OS i Rio de Janeiro. Det till musik av gruppen Beach Boys ”Good vibrations”.

”Herning är en bra tävlingspl­ats. Jag var där med Paridon Magi förra året. Jag ser verkligen fram emot världscupe­n den här säsongen.”

TINNE VILHELMSSO­N SILFVÉN

Rose Mathisen och Zuidenwind har också en svår och tuff kür.

EN NYHET FÖR den här säsongen är att ett kortare Gp-program testas på Olympia, London. Ett pilotproje­kt som testas under två år. Programmet är fem minuter långt, musiken väljs till varje ryttare av en profession­ell musikdirek­tör och ska spegla ekipagets karaktär.

Publiken ska få vara med och betygsätta ritterna.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL ?? SÄSONGSSTA­RT. Tinne Vilhelmson Silfvén på Don Auriello inleder världscupe­n i Herning i helgen.
Bild: PONTUS LUNDAHL SÄSONGSSTA­RT. Tinne Vilhelmson Silfvén på Don Auriello inleder världscupe­n i Herning i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden