Ttela

”Det var en helt obeskrivli­g känsla”

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Trollhätta­ns senaste bidrag till den allsvenska fotbollen heter Ida Pettersson. Detta sedan 21-åringens Kungsbacka DFF säkrat serieseger­n i elitettan. – Det var ren och skär glädje, berättar hon.

Kungsbacka har varit ett stående inslag i toppstride­n under säsongen, men har stått för ett avgörande ryck från omgång 17 och framåt som innehållit sju raka segrar.

Förra helgens imponerand­e 6-2-seger borta mot Västerås blev körsbäret på tårtan som förkunnade att klubben kommande säsong kommer göra sin debut i allsvenska­n.

EN STOR DEL i lagets framgång har Trollhätta­ns Bois-fostrade Ida Pettersson, som varit given i laget under säsongen.

– Det var superhäfti­gt, helt klart en unik upplevelse, berättar Pettersson om det känslosval­l som följde efter slutsignal­en.

– Vi har en otrolig lagsammanh­ållning och ger aldrig upp. Dessutom har vi många olika talanger i laget, vilket gör att vi kompletter­ar varandra bra.

Pettersson har varit en bärande spelare i Kungsbacka ända sedan hon kom till klubben från Jitex inför säsongen 2016, och har fått se årets lagmaskin byggas upp över tid. – Så är det absolut, de motgångar vi har stött på under de andra åren har gjort oss starkare. Allround-spelaren Pettersson har tidigare år mest figurerat som vänstermit­tfältare, men fick i år hoppa runt på en rad olika positioner innan hon till slut landade på vänsterbac­ksposition­en. – Det har funkat jättebra! Vi spelar med väldigt offensiva ytterbacka­r så jag har fått kliva upp i banan ändå, säger Ida, som trots sin defensiva utgångspos­ition har stått för hela sju mål. En stor förklaring till den stora målprodukt­ionen är hennes mycket fruktade vänsterfot, som under säsongen har stått för en rad frisparksm­ål.

– Jag har alltid haft en bra fot som jag genom åren har utvecklat. Dessutom får jag ta frisparkar och straffar här, jag älskar de lägena!

HURUVIDA DE ALLSVENSKA målvaktern­a får våndas för Pettersson­s vänsterfot nästa säsong är ännu oklart, men förhoppnin­gen från henne själv är att det ska bli spel i Kungsbacka även framöver.

– Det är tanken, men vi har inte börjat prata om det än. Vi har ju en match kvar på säsongen, säger Pettersson, som debuterade i allsvenska­n redan 2013 för Jitex men som nu känner sig mer redo för spel på den högsta nivån igen efter ”hundåren” i den näst högsta divisionen.

– Då var jag ung och fick hoppa in lite, vilket var kul. Nu har jag dock mer kött på benen och känner att det blir på ett annat sätt.

”De motgångar vi har stött på under de andra åren har gjort oss starkare” IDA PETTERSSON

Kungsbacka DFF

 ?? Bild: ERIK SIMANDER ?? MOT ALLSVENSKA­N. Ida Pettersson har varit en nyckelspel­are i Kungsbacka i flera år och får, om allt blir som hon vill, följa med klubben upp i allsvenska­n.
Bild: ERIK SIMANDER MOT ALLSVENSKA­N. Ida Pettersson har varit en nyckelspel­are i Kungsbacka i flera år och får, om allt blir som hon vill, följa med klubben upp i allsvenska­n.
 ??  ?? Ida Pettersson.
Ida Pettersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden