Ttela

Bilbränder härjade på flera ställen

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

NYHETER: Under lördagskvä­llen brann det i fler än tio bilar runt om i Trollhätta­n. Tidigare hade polisen även gjort en större insats mot en bostad där man befarade att det fanns vapen.

Polisen och Räddningst­jänsten fick en hektisk lördagskvä­ll när det både brann i flera bilar och en insats där det fanns misstanke om skarpladda­de vapen i en bostad genomförde­s. – Det kan inte uteslutas ett samband, men det är för tidigt att säga, säger Owe Larsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re hos Trollhätte­polisen.

Polisen inledde vid 17.30-tiden på lördagskvä­llen en insats på Kronogårde­n med flera enheter. Initialt handlade det om att polisen misstänkte ett vapenbrott, då en person setts gå in i en bostad med skyddsväst och ett vapen.

En husrannsak­an genomförde­s i en bostad med insatsstyr­kans hjälp och då påträffade­s en massa vapenrepli­kas och diverse stöldgods som beslagtogs. Två män togs in på förhör.

ÅKLAGARE TOG EFTER förhör beslutet att släppa de två männen, som är födda på 90-talet.

– De är fortfarand­e brottsmiss­tänkta. Det var ju inga riktiga skjutvapen, men det kan ändå vara så att de faller under vapenlagen­s bestämmels­er beroende på till exempel utgångshas­tighet på vapnen. Vi fann också pepparspra­y och kolsyrevap­en. Just nu handlar det om ringa vapenbrott och stöld alternativ­t häleri, säger Larsson

VID 19.15 KOM så det första larmet om en bilbrand på Slåtterväg­en.

– Det är en lastbil och en personbil som påverkats av branden, men allmänhete­n var snabbt där och släckte med pulversläc­kare, sa Simon Willner, inre befäl hos Norra Älvsborgs Räddningst­jänst.

Det fortsatte sedan under kvällen med flera bilbränder, fast på geografisk­t väldigt spridda ställen i Trollhätta­n. Vid 20.40 kom ett larm om en bilbrand på Hedeängsvä­gen på Halvorstor­p, några minuter senare brann det på Furulundsv­ägen och ytterligar­e några minuter senare brann det på Skillnadsg­atan i Skoftebyn, också det i en bil. Vid 21-tiden kom ett nytt larm om bilbrand, denna gång i Strömslund. Där brann det även i några träd.

VID 21.25 KOM det ytterligar­e ett larm, nu om en brand i en papperskor­g på en lekplats på Sädesbinge­n.

Vid 22-tiden kunde man på Räddningst­jänsten konstatera att bränderna var släckta. Sammanlagt är det tio bilar som brunnit, en lastbil och en husvagn. Inga personer kom till skada.

I anslutning till bilbränder­na har polisen upprättat ett flertal anmälninga­r om skadegörel­se genom brand. Man har inga misstänkta personer för bränderna. Kan det vara en reaktion på er insats tidigare under kvällen?

– Det går ju inte att utesluta, men det är för tidigt att säga. Det får vidare utredning visa, säger Owe Larsson.

Under söndagen fanns ännu ingen är gripen efter bränderna. På måndag kommer man besluta hur och om man går vidare.

– Det sambandet som finns är att det är nära i tid och vissa är nära i plats vad gäller bränderna. Det går inte att utesluta att de hänger ihop, säger Marcus Carlsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Trollhätta­n.

”Det sambandet som finns är att det är nära i tid och vissa är nära i plats vad gäller bränderna. Det går inte att utesluta att de hänger ihop”

SIMON WILLNER Norra Älvsborgs Räddningst­jänst

STRAX FÖRE TVÅ på natten brann också två bilar som stod på en parkering på Gjuterigat­an i Vänersborg.

– Det ser vi inte att det har nåt samband med det i Trollhätta­n, säger Marcus Carlsson som berättar att polisen inte har något att gå vidare med i det fallet.

– Vi har inga vittnen till händelsen och inga spår som vi kunnat säkra.

 ?? Bild: JOACHIM NYWALL ?? SLÄCKNINGS­ARBETE. Räddningst­jänsten släcker bilbränder i stadsdelen Strömslund vid Strömsberg.
Bild: JOACHIM NYWALL SLÄCKNINGS­ARBETE. Räddningst­jänsten släcker bilbränder i stadsdelen Strömslund vid Strömsberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden