Ttela

Bara fantasin satte gränser

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Mycket cosplay, spel, fantasy och nördkultur när Trollcon anordnades på N3. – Jag känner att det här gör vi igen, säger Ulrik Hedin från föreningen Nördimperi­et.

Comicon är den stora mässan i USA som samlar nördkultur, science fiction, serier, fantasy och cosplay. I Trollhätta­n vill man såklart inte vara sämre och under helgen anordnades en egen mässa under namnet Trollcon.

TROLLCON HADE ALLA ingrediens­er som en nördmässa kan tänkas ha. När man gled in genom dörren möttes man först av en utställnin­g där några av föreningen Nördimperi­ets medlemmar hade tillverkat saker som förekommer i dataspelet Fall out. På samma ställe gled också personer runt utklädda till olika karaktärer från fantasy, science fiction och mangafilme­r. Allt från välkända figurer som kapten Jack Sparrow från filmen Pirates of the Caribbean och figuren Elsa från filmen Frost till de mer okända mangafigur­erna Nana och Ciel Phantomhiv­e. Stars wars-universet lös såklart inte med sin frånvaro och den som ville kunde bli fotografer­ad tillsamman­s med en stormtroop­er, en snowtroope­r och karaktären Jyn Ersow från Star wars-filmen Rouge one.

MEN DET VAR inte bara cosplay som visades upp under Trollcon, mycket handlade om spel och besökarna kunde prova spel från arkadspele­ns barndom till det senaste inom VR och AR.

Även serier och böcker inom framför allt science fiction och fantasy ställdes ut. På plats var Trollhätte­författare­n Marcus Olausson utklädd till en av sina figurer. Besökaren Emiliano Bojanovic var nyfiken på dräkten och svärdet och berättade att han hade haft en kul dag på Trollcon.

– Jag har tittat mycket på böcker och serieböcke­r, jag gillar Asterix bäst, berättar Emiliano.

ÄVEN FÖRFATTARE­N SJÄLV var nöjd med både dagen och klädvalet.

– Det lockar folk till montern och det skapar lite diskussion. Jag tror vi kan säga succé om dagen, säger han.

Ulrik Hedin, ordförande i föreningen Nördimperi­et var nöjd med dagen.

– Jag är väldigt nöjd, det har framför allt varit många familjer och folk har haft det trevligt. Jag känner att det här gör vi igen, säger han.

”Jag är väldigt nöjd, det har framför allt varit många familjer och folk har haft det trevligt. Jag känner att det här gör vi igen”

ULRIK HEDIN Ordförande Nördimperi­et

 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ??
Bild: DANIEL GUSTAFSSON
 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? KÄNDA FRÅN FILM. Jack Sparrow, Ciel Phantomhiv­e, Nana samt Elsa från filmen frost besökte alla Trollcon.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON KÄNDA FRÅN FILM. Jack Sparrow, Ciel Phantomhiv­e, Nana samt Elsa från filmen frost besökte alla Trollcon.
 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? STARSTRUCK. Emiliano Bojanovic tillsamman­s med Trollhätte­författare­n Marcus Olausson.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON STARSTRUCK. Emiliano Bojanovic tillsamman­s med Trollhätte­författare­n Marcus Olausson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden