Ttela

Storförlus­t för VFK

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Ett skadedrabb­at Vänersborg­s FK åkte till Örebro med förhoppnin­g om att avsluta serien på ett snyggt sätt. I stället åkte man på en storförlus­t.

Vänersborg­s FK löste kontraktet i förra omgången och hade således inget att spela för i lördagens match mot Örebro Syrianska. Kanske saknades det därför också den där sista energin.

För i stället för en snygg avslutning på en brokig säsong blev det storförlus­t för Vänersborg­sgänget.

– Det var ett skadedrabb­ade VFK som åkte upp till Örebro. Vi hade flera spelare borta och chansade med att starta med två halvskadad­e spelare, Michael Kamau och Moussa Taher. De fick vi byta ut inom en halvtimme, säger Vfktränare Henrik Fridolvsso­n.

MEN TROTS DET stod det bara 1-0 till Örebro Syrianska efter första halvlek efter mål av Linus Lamu.

– Vi har bud på att göra 1-0 innan de tar ledningen, och även på att kvittera. Så vi känner i paus att vi nog kan vända det här, säger Fridolvsso­n. Så blev det inte alls. I stället stod VFK för en riktigt dålig inledning av den andra halvleken, vilket Syrianska tog till vara på och gjorde tre mål mellan minut 49 och 55. Två av dem stod Linus Lama för.

PONTUS JOHANSSON KUNDE sedan reducera till 4-1, men närmare än så kom man inte. I stället såg Linus Lama till att ta hem skytteliga­n (ett mål före Karlstads Victor Edvardsen) genom att göra sitt fjärde och femte mål för dagen.

Förlusten innebär att VFK till slut hamnar på en åttondepla­ts i tabellen.

– Säsongen har varit väldigt upp och ner. Men som helhet hur vi lyckade få ihop det bra i slutet av hösten och det är jag glad över. Det kan vi bygga vidare på inför nästa säsong, säger Fridolvsso­n. Division 2 norra Götaland Örebro Syrianska If-vänersborg­s FK 6-1 (1-0) Målen: 1-0 (29) Linus Lamu, 2-0 (49) Linus Lamu, 3-0 (50) Mirza Turan, 4-0 (55) Linus Lamu, 4-1 (64) Pontus Johansson, 5-1 (68) Linus Lamu, 6-1 (91) Linus Lamu.

Varningar, Örebro: Basel Gorgis.

Domare: Martin Segerud.

Publik: 61.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Pontus Johansson gjorde VFK:S sista mål för säsongen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Pontus Johansson gjorde VFK:S sista mål för säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden