Ttela

Halmia och Berga blir FCT:S motståndar­e

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Nu är det klart att IS Halmia och IFK Berga blir FC Trollhätta­ns första hinder på vägen till division 1. – Det är tre formstarka lag som gör upp, säger Fct-tränaren William Lundin.

Till skillnad från division 2 norra Götaland var det spännande in i det sista i dess östra och västra kompis om vem som skulle ta kvalplatse­n i respektive serie.

Inför de avgörande matcherna på söndagseft­ermiddagen såg förutsättn­ingarna ut som följer:

I division 2 västra Götaland hade IFK Malmö kvalplatse­n, en poäng före IS Halmia.

I division 2 östra Götaland var det IFK Bromölla som låg på kvalplats, en poäng före IFK Berga.

När tabellen summerades på söndagskvä­llen var rollerna omvända.

Därmed står det klart att FC Trollhätta­n får möta anrika Halmia och Berga från Kalmar i första steget i kvalet till division 1. Alla lagen möter varandra en gång och gruppvinna­ren ställs sedan mot lag 13 från division 1 södra i hemma-borta-möte.

Fct-tränaren William Lundin, som under söndagen var i Helsingbor­g för att se Hittarps IKIFK Malmö, tänker så här kring motståndet:

– Det är två formstarka lag som vi ställs mot. Både Halmia och Berga har gått bra de senaste matcherna, säger Lundin.

Kvalet drar igång på lördag med match mot Halmia hemma på Edsborg.

– Vi kommer göra allt vi kan för att sätta oss i en bra sits inför sista matchen. Vi har redan kunnat börja förbereda oss eftersom vi vetat att det blir kval en period, säger Lundin.

Även förra säsongen innebar kval till division 1 för FCT efter att de missat att lösa direktuppf­lyttning i sista matchen mot Gauthiod.

Men efter en oavgjord match (2-2 mot Eskilsminn­e) och en förlust (1-2 mot Lunds BK) grusades drömmen om spel i division 1. Flera av spelarna i årets FCT var med då och får nu en ny möjlighet att uppfylla drömmen.

– Jag tror att de som var med är väldigt sugna på revansch, och att förra året blev en bra läropeng för dem, säger Lundin.

SJÄLV VAR HAN inte med då och har heller ingen erfarenhet av kval.

– Men jag har en positiv känsla. Det är en bra mix mellan att det ska bli roligt och den nerv och den ångest som blir inför matcherna, säger Lundin och fortsätter:

– Alla lag lägger ner nu, men vi har förmånen att spela de här matcherna som betyder så mycket. Det är en häftig grej och det tror jag spelarna med känner.

FCT förlorade seriens sista match mot seriesegra­ren Karlstad BK med 1-3. FCT:S mål gjordes av Josef Daoud. Läs om matchen på ttela.se.

Fotnot:

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? NU GÄLLER DET. Kommer Pelle Ödlund, Marcus Knutsen, Johan Lundgren, Jonas Emanuelsso­n och resten av FCT lösa en plats i division 1 nästa säsong?
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE NU GÄLLER DET. Kommer Pelle Ödlund, Marcus Knutsen, Johan Lundgren, Jonas Emanuelsso­n och resten av FCT lösa en plats i division 1 nästa säsong?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden