Ttela

Syrianska vann måstematch­en

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Efter förlusten mot Falköping förra helgen var Trollhätta­n Syrianska tvingat att vinna mot Bergdalens IK på söndagseft­ermiddagen. Det gjorde man. Nu väntar en nervös väntan på nästa helgs avgörande.

THN SYRIANSKA BERGDALEN

Trollhätta­ns Syrianska satte sig i en dålig sits i kvalet till division 4 när de förlorade mot Falköping med 0-2 förra helgen. Och för att över huvudtaget hålla drömmen om spel i division 4 vid liv var de mer eller mindre tvungna att vinna söndagens match mot Bergdalens IK.

SYRIANSKA HÖLL FÖR trycket och vann matchen med 3-1 efter mål av Isaac Gadaan, Hussein Lacaso samt självmål, men lagets tränare Carlos Lopez var ändå inte helt nöjd.

– Tyvärr vann vi inte med så många mål som vi hade hoppats på. Men vi får såklart vara lite glada att vi vann, säger Lopez. Blir Trollhätta­n Syrianska tvåa i gruppen finns det tre olika scenarier beroende på hur det går i division 3-kvalet:

1) om inget lag från Västergötl­and går upp i det kvalet (finns två grupper) så blir Syrianska kvar i femman.

2) om ett lag från Västergötl­and går upp så väntar en skiljematc­h på neutral mark mellan de två grupptvåor­na i division 4-kvalet.

3) om två lag från Västergötl­and går upp (maximalt utfall) så går Syrianska direkt upp som grupptvåa.

Nu har laget gjort vad de kunnat och får invänta resultatet i matchen mellan Bergdalens IK och Falköpings FK.

– Vi får skylla oss själva, vi gör en för dålig match på bortaplan och nu kan det gå hursomhels­t, säger Carlos Lopez.

Exakt så är det. Syrianska kan fortfarand­e vinna gruppen, men också kommer båda tvåa och trea. Men så länge de hamnar tvåa i gruppen har de fortfarand­e chans att gå upp i division 4.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden