Ttela

Kvalfyllda veckor väntar för Skoftebyn

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Skoftebyn hade allt i egna händer, men lyckades inte förvalta möjlighete­n. Efter 1-1 mot FBK Karlstad väntar nu kval mot IFK Tidaholm. – Vi ska ge dem en rejäl fight i två matcher, säger Sif-tränare Jonas Björk.

Skoftebyn åkte till Karlstad på lördagseft­ermiddagen med en förhoppnin­g om att säkra kontraktet.

Och förutsättn­ingarna var gynnsamma. Vid seger mot tabelljumb­on FBK Karlstad, ute ur division 2 för länge sen, skulle laget vara klart för division 2-spel även nästa säsong. Men så blev det inte. – Det finns inga lätta matcher och med facit i hand ligger vi där vi ligger av en anledning. Vi är inte så mycket bättre än de lagen under oss i tabellen, säger en besviken Jonas Björk.

INFÖR MATCHEN FANNS till och med en risk för direktnedf­lyttning för Skoftebyn. Men då Gauthiod gjorde vad de skulle mot Hisingsbac­ka var den risken tidigt undanröjd.

Och det var bra för Skoftebyn då det länge faktiskt såg ut att bli förlust för Trollhätte­laget.

FBK Karlstad tog nämligen ledningen i 35:e matchminut­en genom Armin Fahti, ett resultat som stod sig till pausvilan.

– Första halvlek var rätt jämn, vi har några fasta situation där vi är nära att göra mål. Men vi får inte till offensiven i dag heller, säger Björk.

Till andra halvlek ändrade Björk lite i laget vilket gav Skoftebyn ett övertag i matchen. Men inte heller nu ville bollen in, inte förrän laget fick en straff i matchminut 80 som lagkapten Krister Andersson förvaltade på bästa sätt.

Skoftebyn tryckte sedan på för det så viktiga ledningsmå­let som skulle innebära förnyat kontrakt.

– Vi har två-tre fasta situatione­r till där bollen är nära att gå in, men vi offrar oss inte. Det studsar inte vår väg, säger Björk.

Matchen slutade i stället 1-1 och när tabellen summeras återfinns Skoftebyn på kvalplats.

– Vi hade hoppats att vi skulle kunna lösa det här, men nu har vi fått en chans till att klara det. Vi har hela tiden sagt vi ska lösa det här, vägen blir bara lite längre nu.

KVALET SPELAS ÖVER två matcher och inleds nästa helg med bortamatch Division 2 norra Götaland FBK Karlstad-skoftebyns IF 1-1 (1-0) Målen: 1-0 (35) Armin Fathi, 1-1 (81) Krister Andersson.

Varningar, FBK: Eddie Johansson.

Publik: 87.

Domare:ahmed Abid. för Skoftebyn, och för motståndet står IFK Tidaholm.

– Jag tycker det verkar vara ett rejält fotbollsla­g med ganska välväxta herrar. Det är bra på att fajtas så det får vi vara beredda på. Men jag tror vi har bra chanser att klara det här om vi gör det vi ska. Nu gäller det bara att ladda om, säger Jonas Björk, som var på plats på Ruddalen på söndagskvä­llen och såg IFK Tidaholm vinna över Frölunda, och fortsätter:

– Jag har kvalsegrat tidigare och det finns inget bättre, det är väldigt skönt att vinna ett kval.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? KVALFYLLT. Lagkapten Krister Andersson och hans Skoftebyn gjorde vad de kunde för att klara kontraktet, men det gick inte vägen. I stället väntar nu kval. Arkivbild.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE KVALFYLLT. Lagkapten Krister Andersson och hans Skoftebyn gjorde vad de kunde för att klara kontraktet, men det gick inte vägen. I stället väntar nu kval. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden