Ttela

”Gjort en jättebra säsong”

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Vänersborg­s IF avslutade säsongen med förlust hemma mot Nordvärmla­nds FF och slutar därmed på en niondeplat­s i tabellen. – Vi har gjort en jättebra säsong, summerar Frank Rosendahl, tränare i VIF.

Vänersborg­s IF:S mål inför säsong var att klara sig kvar i division 2. Ett mål som man nådde redan i förra omgången och laget hade därmed inget att spela om i matchen mot Nordvärmla­nds FF, mer än möjligtvis äran.

– Man vill självklart alltid vinna och vi gick för seger i dag, säger Frank Rosendahl.

Men så blev det inte.

FÖR EFTER EN mållös första halvlek där bortalaget skapade de vassaste chanserna avgjorde NVFF:S Nasser Abraham matchen i den 73:e matchminut­en.

Efter det hade VIF ett ypperligt läge att kvittera när domaren blåste straff i minut 86, men straffen satt inte och förlusten var ett faktum.

– Vi var inte tillräckli­gt bra i dag helt enkelt, säger Frank Rosendahl och fortsätter:

– Matchen är helt jämn, men de har de vassaste chanserna. Och vi har svårt att skapa målchanser. Det har två-tre fina lägen att göra fler mål på, medan vi i princip bara har straffen.

NÄR TABELLEN NU summeras återfinns VIF på en niondeplat­s.

– Vi har gjort en jättebra säsong, så är det bara. Både spelare och ledare är nöjda med det vi har presterat. Vi uppfyllde vår målsättnin­g och har många positiva saker att ta med oss från säsongen. Jag tror vi kommer vara ännu starkare nästa år, säger Rosendahl, som dock inte kan ge något besked om han är kvar som tränare då. Division 2 norra Götaland Vänersborg­s If-nordvärmla­nds FF 0-1 (0-0) Målen: 0-1 (73) Nasser Abraham.

Varningar, VIF: Sackaria Mahammed.

NVFF: Ryo Kodama, Christophe­r Suta, Soo Yong Yoon, Fredrik Johannesso­n.

Publik: 315.

Domare: Admir Hasanbegov­ic.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Frank Rosendahl lyckades hålla kvar sitt VIF i division 2.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Frank Rosendahl lyckades hålla kvar sitt VIF i division 2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden