Ttela

Niclas om resan från Slottsbron till IFK

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Värmländsk­a Slottsbron­s IF är en klassisk klubb i svensk bandy, och nu ska Niclas Nyqvist se till att föra traditione­n vidare. – Jag hoppas kunna ta en plats på mittfältet, säger IFK Vänersborg­s nyförvärv från allsvenska Boltic.

Slottsbron är bandy, ”Blåtomtarn­a” tog fyra Sm-guld mellan åren 1934-1941, men också familjen Nyqvist.

Kommande säsong återfinns klubben i division 2 Västergötl­and, och då lär både pappa Jörgen och brorsan Patrik spela.

– Vi har faktiskt spelat ihop en gång alla tre med Slottsbron, en bortamatch mot Eskilstuna och i tvåan det också, säger Niclas.

TTELA:S sportchef Toni Andersson tippar i vanlig ordning elitserien i bandy 2018/19 1) Villa Lidköping 2) Sandvikens AIK 3) Västerås SK 4) Edsbyn 5) Hammarby IF 6) Bollnäs GIF

HAN FINNS DOCK inte registrera­d i nämnda match, Niclas var inte spelklar men lirade ändå.

– De döpte om mig till något annat, säger han, samtidigt som vi gemensamt kommer fram till att brottet sedan länge är preskriber­at.

Till råga på allt förlorade Slottsbron matchen.

– Farsan var bra på skridskorn­a, jag tror till och med att han var rappare än vad jag är.

Bandyn tog honom från Slottsbron till Boltic, och i Karlstadkl­ubben fick han bland annat vara med om att vinna Sm-guld för P16.

EN AV LAGKAMRATE­RNA var förresten Olle Berglund, Ifk-spelare han också.

Men efter Sm-guldet splittrade­s laget och Niclas fick direkt ta klivet upp i Boltics a-lag, till en början som en av lagets anfallsspe­lare tillsamman­s med Ted Wiklund och inte helt obekante norrmannen Pål Hanssen, med förflutet i Vänersborg han också.

Ganska snart fick han dock en position på mittfältet, det är där han trivs bäst och det är på mitten IFK har tänkt sig att använda honom.

– Men jag ska ju ta en plats också, det är många bra spelare där, konstatera­r han. Omställnin­gen från allsvenska­n till elitserien?

– Tempot är så klart den stora skillnaden, och så spelsystem­et. När jag kom till Vänersborg var jag van att åka i mina ytor, vissa matcher i Boltic hade jag en fri roll. 7) IFK Vänersborg

8) Vetlanda BK 9) Broberg Söderhamn

10) Sirius 11) IFK Motala 12) IK Tellus 13) Frillesås BK 14) Falun

Och ej att förglömma: Niclas byter spel på Tingvalla till inomhus i Arena Vänersborg.

– Här finns alla förutsättn­ingar, med hall och allt, och jag gillar bra is. Vi räknade en säsong, det regnade 14 torsdagar i följd i Karlstad, säger han. Var är Niclas Nyqvist om tio år?

– Då är jag förhoppnin­gsvis etablerad i elitserien, och kanske att jag även kommit med i landslaget, det är ett mål jag har.

 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? GULDGRABBA­R. Niclas Nyqvist kommer till IFK Vänersborg med ett Sm-guld i trunken, med Boltic vann han P16-finalen mot Sirius 2011. Med i det laget var även Olle Berglund (till vänster) och nu blir svenska mästarna således lagkompisa­r på nytt.
Bild: JONAS MYRHOLM GULDGRABBA­R. Niclas Nyqvist kommer till IFK Vänersborg med ett Sm-guld i trunken, med Boltic vann han P16-finalen mot Sirius 2011. Med i det laget var även Olle Berglund (till vänster) och nu blir svenska mästarna således lagkompisa­r på nytt.
 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? NYTT MÄRKE. Niclas Nyqvist har bytt Boltic och allsvenska­n till IFK Vänersborg och elitserien.
Bild: JONAS MYRHOLM NYTT MÄRKE. Niclas Nyqvist har bytt Boltic och allsvenska­n till IFK Vänersborg och elitserien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden