Ttela

Många chanser men få mål

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Sett till antal målchanser borde matchen mellan IFK Göteborg futsal och Skoftebyns IF futsal ha bjudit på betydligt fler mål. Men bra målvaktssp­el och dåligt inställt sikte gjorde att matchen slutade 1-1.

Man skulle nästan kunna tro att det var VM i missade chanser som utspelade sig i Lundbystra­nd på fredagskvä­llen.

Målchanser­na radades upp men dåligt sikte, två storspelan­de målvakter och fyra räddande (eller stjälpande) stolpar gjorde att matchen mellan IFK Göteborg och Skoftebyn blev en målsnål tillställn­ing.

De målen som faktiskt gjordes kom båda tidigt i första halvlek, och där hemmalaget inledde målskyttet efter tre minuter genom Pascal Olsson. Därefter hade blåvitt en boll i stolpen innan Skoftebyns ett par minuter senare kvitterade efter att Johan Kortekanga­s vunnit boll högt upp i plan och sedan kunnat friställa nyförvärve­t Jihad Nashabat, som därmed gjorde mål i sin första match för laget.

KORTEKANGA­S VAR SEDAN inblandad i ytterligar­e en bra målchans efter att Krister Andersson lockat ut Solberg ur målet och sedan passat Kortekanga­s som dock missade öppet mål.

– Vi är för rädda, vi vågar inte ha boll och hjälper inte varandra, säger Daniel Andersson, tränare i Skoftebyn.

I andra halvlek fortsatte lagen att byta målchanser med varandra.

En av de bättre för Skoftebyns del fick Enver Colic efter en farlig passning av Niklas Asp som gick rakt på Colic som var blott två meter från mål, men Solberg räddade.

Även Fredrik Larsson hade ett bra läge att göra 2-1 när han snyggt vände bort sin försvarare, men kvalitén på skottet höll inte samma klass och bollen gick två meter utanför målet.

Med mindre än fem minuter kvar av matchen blev sedan Haidar Bejan utvisade när han fick sitt andra gula kort för kvällen, vilket tvingade Skoftebyn att spela med Svenska futsalliga­n IFK Göteborg futsal-skoftebyns IF futsal 1-1 (1-1) Målen: 1-0 (3) Pascal Olsson, 1-1 (5) Jihad Nashabat.

Varningar, IFK Göteborg: Pascal Olsson,

SIF: Haidar Bejan, Krister Andersson, Ludvig Torkelsson,

Utvisning, SIF: Haidar Bejan, två varningar. Niklas Asp, en man mindre i två minuter.

Men Arvid Sterner storspelad­e och Skoftebyn klarade sig utan baklängesm­ål.

INGET AV LAGEN lyckades sedan avgöra under de sista minuterna och matchen slutade 1-1.

– Det är en jättesvår bortamatch, men vi åkte dit för att vinna så vi är såklart besvikna. Men så som matchen utvecklade sig så får vi vara nöjda med oavgjort, säger Daniel Andersson.

?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? MER ATT ÖNSKA. Daniel Andersson var inte nöjd med sitt lags insats i matchen mot IFK Göteborg.
Bild: CHRISTIAN FLODIN MER ATT ÖNSKA. Daniel Andersson var inte nöjd med sitt lags insats i matchen mot IFK Göteborg.