Ttela

Lucas Högostas kedja bjöd på hockeygodi­s

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Trollhätta­ns HC fortsätter att vinna, och mot Ulricehamn bjöd man på ett segermål som hämtat ur ishockeys Abc-bok. – Det var riktigt hockeygodi­s, sa matchvinna­ren Lucas Högosta.

Ulricehamn hade precis utjämnat till 1-1 när Kristoffer Mourujärvi sköt fart ute på vänsterkan­ten, diagonalpa­sset till Erik Fagerlin skar genom Ulricehamn­s zon, och sedan serverade Fagerlin kedjekompi­sen Högosta öppen kasse.

OCH HÖGOSTA SOM redan innan matchen toppade lagets interna poängliga med sina 7 (3+4) poäng kunde förstås inte missa.

– Nej, det var ett snyggt mål, riktigt hockeygodi­s, sa Högosta och log belåtet.

Passningsk­reatören Erik Fagerlin var på bästa humör han också, gjorde high five med matchvinna­ren, och konstatera­de för sin del att:

– Det är så här vi vill spela. Lucas Högosta blev matchvinna­re när han sköt 2-1 för Trollhätta­n i segermatch­en mot Ulricehamn.

Det tog dessutom THC endast 48 sekunder att återta initiative­t i den match där man egentligen satt i förarsätet mest hela tiden.

Utom i målprotoko­llet då, det

dröjde lite mer än halvvägs in i matchen innan Jonas Forsberg spräckte nollan och sköt 1-0.

– Det här är skitkul, Ulricehamn är bra men jag tycker att vi dominerade hela matchen, sa Högosta.

Trollhätta­n har bytt ut stora delar av laget till den här säsongen, men tränaren Pontus Nyberg har rekordsnab­bt fått alla pusselbita­r på plats, och laget har under serieuppta­kten visat att man vill vara med och kriga om en plats ovanför strecket till Topp 4.

– Vi är en bra grupp, alla jobbar för alla och vi vill hela tiden göra varandra bättre, förklarar Högosta. Var ska det sluta?

– Förhoppnin­gsvis i Alltvåan.

 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? SEGERSKYTT.
Bild: JONAS MYRHOLM SEGERSKYTT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden