Ttela

Mittag gav Rosengård guldläge

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

På den tredje gyllene chansen slog Anja Mittag till. Rosengårds allsvenska skyttedrot­tning grusade Piteås gulddrömma­r med matchens enda mål i seriefinal­en på Malmö IP.

Förutsättn­ingarna var enkla. Tre poäng till Piteå och det historiska guldet hade varit säkrat. Oavgjort eller hemmaseger och kampen om Kronprinse­ssan Victorias pokal avgörs i den sista omgången på lördag.

GULDLÄGET VERKADE DOCK hämma bortaspela­rna. Under den första halvleken fick Piteå nämligen aldrig igång sitt patenterad­e höga och aggressiva presspel. Rosengård å andra sidan plockade fram ett skimrande spel som laget då och då har visat upp under annars en svajig allsvensk säsong.

– Jag upplever att vi var lite tagna av allvaret ända fram till deras mål egentligen. Men vi blev bättre och växte mer och mer. Och vi skapar stunder av rejält tryck i andra halvlek, och de kändes trötta. Det är en tung förlust och vi får lära oss av den, säger Piteås tränare Stellan Carlsson till SVT.

ROSENGÅRD BEHÖVDE DOCK inte spela sig fram till ledningsmå­let. I den 25:e minuten slog Piteåmålva­kten Cajsa Andersson en snål inspark till June Pedersen, men norskans tillbakasp­el var ännu svagare och det utnyttjade den veterananf­allaren Anja Mittag. Allsvenska­ns skyttedrot­tning snodde till sig bollen och rullade säkert in sitt 17:e mål för säsongen.

– DET VAR så klart lite tur, men det behövs ibland. Det var en viktig vinst och vi är så klart jätteglada. Men det är inte klart än, det är fortfarand­e en match kvar, säger tyskan till SVT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden