Ttela

Jonasson lämnar Mellerud

- MARTIN AHLIN

Han skulle etablera Mellerud i trean. Nu har Peter Jonasson gjort det – och tackar därmed för sig. – Det känns som rätt läge för nästa steg, säger han.

När Jonasson tog sig an uppdraget – igen, ska tilläggas – var det med ambitionen att ta en hemvävd och ung trupp till högre höjder. Och så blev det också: första säsongen gav ett misslyckat kval till trean, under nästa vann man fyran och i år slutade MIF sexa i division 3.

Men nu är samarbetet över, för den här gången.

– Det stämmer. Jag kommer inte att jobba som tränare i Mellerud nästa år, bekräftar Peter Jonasson. Varför?

– I mitt fall hade jag ett treårskont­rakt som löpte ut. Så sett var det inget dramatiskt. Vi hade en klar bild av vad vi ville göra: satsa på egna produkter och ta de kliv vi gjort. Det känns som rätt läge för nästa steg.

Den uppfattnin­gen delas av Nisse Olsson i Melleruds fotbollsse­ktion.

– Peter har gjort ett jättebra jobb och vi är väldigt nöjda med vad han presterat med laget, men vi tycker att det kanske är dags för en ny röst. Samtidigt hoppas jag att vi på något sätt kan engagera Peter ändå i föreningen, säger han.

VEM SOM BLIR ersättare? Det lär vi få veta inom kort.

– Vi håller på och diskuterar med ett par stycken och under den här veckan hoppas vi presentera någon. Vi har möten i stort sett varje kväll, konstatera­r Nisse Olsson.

Lennart ”Kral” Anderssons namn har nämnts i spekulatio­nerna…

– Jag har också hört det lite grann, men det är inget jag vill kommentera helst. Jag har hört andra namn också, haha. Det spekuleras enormt mycket.

PETER JONASSON SJÄLV känner en ”liten separation­sångest” efter att tränaruppd­raget slutförts, och vad som händer härnäst vet han inte.

– Det civila kommer att sättas i första rummet, så det är svårt att ta något huvuduppdr­ag på det sättet. Men sedan är jag alltid öppen för förslag, det finns ju andra funktioner och jobb i föreningar.

 ?? Bild: ULF THURESSON ?? Peter Jonasson lämnar vidare tränarstaf­ettpinnen i Melleruds IF.
Bild: ULF THURESSON Peter Jonasson lämnar vidare tränarstaf­ettpinnen i Melleruds IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden