Ttela

LÄMNAR POLITIKEN EFTER TOLV ÅR

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Under tisdagseft­ermiddagen meddelade Tommy Johansson (S) att han vid årsskiftet, lämnar politiken. – Jag hade egentligen kunnat sätta mig på en stol och titta på Vänern, men jag känner mig inte riktigt färdig än, säger han.

Tommy Johansson menar att han ägnat nästan tolv år åt politiken och lämnar nu alla sina politiska uppdrag.

– Beslutet underlätta­s också av att jag i alla fall inte hade varit med i den kommande valrörelse­n om fyra år, säger han.

TOMMY JOHANSSON BESLUT att lämna politiken kommer i ljuset av att det har bildats en ny majoritet efter en koalition av sex partier. Centerpart­isten Morgan E Andersson, kommer föreslås ta över som kommunstyr­elsens ordförande i Mellerud.

Det avgående kommunalrå­det hade haft möjlighet att sitta fyra år till i kommunfull­mäktige men har nu valt att avsluta sina nuvarande uppdrag i förtid.

– Jag har informerat partiet i dag om min avgång så nu får de ta ställning till hur de ska hantera avgången, säger Tommy Johansson. Har du några planer på vad kommer att göra i framtiden?

– Jag hade egentligen kunnat sätta mig på en stol och titta på Vänern, men jag känner mig inte riktigt färdig än och funderar på att göra något med koppling till mitt tidigare yrke.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? Tommy Johansson (S).
Bild: STEFAN BENNHAGE Tommy Johansson (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden