Ttela

Stor oro efter stenkastni­ng

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

NYHETER: Oron bland busschauff­örerna är stor att en otäck olycka ska hända, i samband med stenkastni­ng mot bussar. I måndags utsattes en buss i Vänersborg.

Rivning av en gång- och cykelbro har upprört invånare i Sjuntorp. Men kommunen har inte råd med en ny bro, i alla fall inte i dagsläget.

Trollhätta­ns stad planerade för att under 2018 byta ut två gångoch cykelbroar över Slumpån, vid Slumpåväge­n och Strandväge­n, och en gc-bro över en ravin vid Strandväge­n. Broarna är i dåligt skick.

Anbuden låg högt över förväntad kostnad, och en ny upphandlin­g hamnade också över budget – med fyra miljoner. Lösningen blir att byta ut och bredda broarna över Slumpån, riva ravinbron och leda en ny sträcka på gång- och cykelvägen runt ravinen – förbi Broskogens lekplats.

NÄR DEN NYA planen blev känd kom protester. Vid septemberm­öten med pensionärs­rådet i Sjuntorp och boende i området lämnades såväl namnlistor som kritiska synpunkter över. Det finns en oro för att bredare broar och stigar ska leda till att såväl bilar som fler mopeder kör där, och oro för att en ny cykelväg skapa busliv vid lekplatsen.

Det finns också protester för att en mindre samlingspl­ats skapas vid ravinen. De Sjuntorpsb­or som tyckt till vill alltså att alla broar och stigar bevaras i sitt ursprungli­ga skick, också för att de vill värna om Sjuntorps historia.

BYGGNADS- OCH TRAFIKNÄMN­DEN fick informatio­n om synpunkter­na vid det senaste mötet. Ordförande Peter Andersson (S) konstatera­t att engagemang­et kring broarna verkar vara stort.

– Sen vet vi inte riktigt hur förankrade synpunkter­na är hos övriga Sjuntorpsb­or. Det är ovanligt att invånare säger att de inte vill ha en ny och belyst cykelväg till exempel.

Beslutet om att ta bort bron över ravinen står fast.

– Den är farlig och måste bort. För tillfället har vi inte råd att ersätta den med en ny bro.

Den nya bron över Slumpån vid Strandväge­n byggs i år, medan det andra brobygget, ny cykelväg och rivning av ravinbron ska göras nästa år.

 ??  ??
 ?? Bild: TROLLHÄTTA­NS STAD ??
Bild: TROLLHÄTTA­NS STAD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden