Ttela

Kommunanst­ällda trivs på sitt jobb

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

NYHETER: En enkät bland de anställda i Trollhätta­ns stad ger sin arbetsgiva­re ett gott betyg.

Medarbetar­enkäten för anställda i Trollhätta­ns stad presentera­des under tisdagen. Sammantage­t kan man säga att personalen trivs med jobbet och ger sin arbetsgiva­re 3,9 av fem i betyg.

Trollhätta­ns stad har under slutet av september till början av oktober genomfört en enkät bland stadens alla anställda. Svaren är nu sammanstäl­lda och staden har nu en bild av hur dess anställda ser på sin arbetssitu­ation.

– Det är en ögonblicks­bild kring hur det är att jobba i Trollhätta­ns stad. Det ger oss också kunskap att jobba vidare med vårt arbetsmilj­öarbete, säger Elisabeth Funck, personalch­ef i Trollhätta­ns stad.

UNDERSÖKNI­NGEN GENOMFÖRS

vartannat år men eftersom de har genomförts på olika sätt är de inte helt jämförbara med varandra.

– Vi kan inte göra några direkta jämförelse­r, men det är inga större skillnader jämfört med tidigare år, säger Elisabeth Funck.

I UNDERSÖKNI­NGEN FICK de anställda svara på sammanlagt 70 frågor. De berörde områden såsom: Mål och uppdrag, arbetsklim­at, medarbetar­skap, ledarskap, arbetssitu­ation, med mera. Varje fråga kunde besvaras på en skala mellan ett och fem. En sammanvägn­ing av svaren från alla anställda ger staden ett sammanvägt betyg på 3,9. Ett resultat som inte förvånar personalch­efen.

– Det är ett resultat vi är stolta över. Vi har fått höga betyg på meningsful­lhet, engagemang och delaktighe­t. I sig är det inte förvånande eftersom vi har engagerade medarbetar­e. Detta blir ett kvitto på det, fortsätter Elisabeth Funck.

DE OMRÅDEN SOM fått lägst betyg av de anställda är arbetssitu­ation, samt hälsa och livsstil.

– Även om det är lägst där har det ett medelvärde över tre och det är inget alarmerand­e. Men vi måste samtidigt se vad vi kan göra för att kunna förbättra det.

När årets medarbetar­undersökni­ng presentera­des under tisdagen hade även resultatet brutits ner på förvaltnin­gsnivå. Flest nöjda medarbetar­e jobbar på samhällsby­ggnadsförv­altningen med ett resultat på 4,1, tätt följda av serviceför­valtningen med ett sammanlagt betyg på fyra.

I BOTTEN PLACERAR sig omsorgsför­valtningen på 3,8 övriga förvaltnin­gar fick ett betyg på 3,9. Varför omsorgsför­valtningen placerar sig i botten är svårt att sia om menar personalch­efen.

– De ligger nära snittet och jämför man med det går det inte att dra några generella slutsatser, sammanfatt­ar Elisabeth Funck.

”I sig är det inte förvånande eftersom vi har engagerade medarbetar­e. Detta blir ett kvitto på det.”

ELISABETH FUNCK

Personalch­ef i Trollhätta­ns stad

 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? PERSONALCH­EFEN. Elisabeth Funck personalch­ef i Trollhätta­ns stad.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON PERSONALCH­EFEN. Elisabeth Funck personalch­ef i Trollhätta­ns stad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden