Ttela

Hur mycket pengar lägger Vattenfall på fiskevård?

- SONNY LARSSON

Svar på Laxfisket pekar mot ett bra år, 24 oktober.

Mikael Lindström – hur kan du skriva att det pekar mot ett bra laxfiskeår i Trollhätta­n? Att fisket efter lax slutar 14 oktober kan inte ens du missat, vad hjälper då att det kommer fisk senare i oktober? Att sen fisken som kommer upp senare har en liten möjlighet att fortplanta sig är en annan femma. Varför inte föregå med gott exempel och bra miljövård genom att låta laxtrappor­na gå under hela året?

Vad som är orsaken till varför inte fisken har vandrat vidare i år kan diskuteras,

Varför inte föregå med gott exempel och bra miljövård genom att låta laxtrappor­na gå under hela året?, skriver debattören.

men att det varit varma somrar och låga vattenflöd­en förr om åren har inte hindrat

fisk att ta sig vidare från Lilla Edet. För att visa att man vill ha ett levande älvrum så är ett omlöp vid Lilla Edet en fantastisk möjlighet att ligga i framkant när det gäller fiskevård. Att bara stirra sig blind på att klara minikraven på en föråldrad lag, som behöver ses över är inte att profilera sig som ett företag som tar ansvar för vår framtida miljö.

Hur mycket pengar lägger Vattenfall på fiskevård i Trollhätta­n utöver det som är ett krav om att kompensera med utsättning av fisk? Det finns ett flertal ställen där man har möjlighet att förbättra lekområden med hjälp av att lägga ut grus/ småsten öka chansen för fisken att leka.

 ?? Bild: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT ?? LAX.
Bild: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT LAX.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden