Ttela

Döms för att ha tafsat på unga tjejer

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Två män, vid brottstill­fället 22 och 15 år, tafsade på några unga flickor på och utanför en plats där man bedriver ungdomsver­ksamhet. Den äldre av männen döms för ett fall av sexuellt ofredande medan den yngre döms för tre fall av sexuellt ofredande och ett fall av misshandel.

Flickorna som blev antastade av männen har gett samstämmig­a vittnesupp­gifter om att männen mellan den 27-28 september 2017 varit påstridiga, förföljt dem, hållit i dem och tafsat på dem på kroppen och även försökt ta på dem under kläderna. De ska också ha blivit filmade av männen.

DEN NU 23-ÅRIGE mannen ska vid ett tillfälle försökt dra in en av flickorna i ett enskilt rum, men innan det även klämt henne på rumpan. Han släppte taget om henne, när kompisar sade ifrån.

DEN YNGRE AV dem, nu 16 år, ska bland annat ha tafsat på flera flickor, fört handen längs med troskanten, tagit hårt och hållit runt dem bakifrån trots att de bad honom släppa. Vid ett tillfälle har han också klämt på brösten utanpå bh:n på en av flickorna, så att det gjorde ont. Tingsrätte­n bedömer att det ska jämställas med misshandel.

23-åringen döms för sexuellt ofredande till dagsböter 3 500 kronor. Han ska också betala ett skadestånd till brottsoffr­et på 7 000 kronor för kränkning.

16-ÅRINGEN DÖMS FÖRUTOM för misshandel­n även för tre fall av sexuellt ofredande till dagsböter på 5 000 kronor och att betala ett skadestånd på sammanlagt 30 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden