Ttela

Socialnämn­den hyr på Trenova

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Arbetsmark­nadsenhete­n är inte nöjda med sina nuvarande lokaler. Och nu ska man i stället flytta till Trenova center.

Vänersborg kommuns arbetsmark­nadsenhet finns i dag på Regementsg­atan 35. I lokalerna finns Knutpunkte­n, de praktiska verksamhet­erna och kontorspla­tser. Avtalet upphör vid årsskiftet.

– Vi måste ur befintliga lokaler, vi är missnöjda med dem. Det här kom lite hastigt på, säger socialnämn­dens ordförande Dan Nyberg (S).

EFTER ATT HA frågat runt bland hyresvärda­rna har man kommit fram till att Trenova Fastighete­rs lokaler på Östra vägen 1 på Trestad center skulle passa bra. Nu har en enig socialnämn­d beslutat att man ska teckna ett avtal och efterhand ska flytta in där.

Det innebär också att man kan flytta ihop flera andra verksamhet­er inom ASI (arbete, sysselsätt­ning och integratio­n) som nu finns runt om i Vänersborg. Det handlar flyktingmo­ttagningen, Integratio­nscenter, Ung resurs, DUA (delegation­en för unga och nyanlända till arbete) och Vägledning­steamet.

– De nya hyreskostn­aderna blir ungefär samma som nu, säger Dan Nyberg.

DEN TOTALA YTAN är 4 000 kvadratmet­er och socialnämn­den vill använda 3 000 kvadrat. Resten hyrs ut till andra. Och skulle nämnden tvingas spara in på verksamhet­erna kan också de lokalerna hyrs ut externt.

Att flytta ihop verksamhet­erna bedöms ge stora fördelar. Dels samlas resurserna på ett ställe vilket är bra för de som behöver hjälp, dels kan man minska kostnader genom till exempel gemensam reception, minskade konster för städ och fastighets­skötsel.

– Jag vet att personalen är nöjd med att komma till nya lokaler, säger Dan Nyberg.

 ?? Bild: NIKLAS JOHANSSON ?? FLYTTAR IN. Flera av socialnämn­dens verksamhet­er ska in i Trenova center.
Bild: NIKLAS JOHANSSON FLYTTAR IN. Flera av socialnämn­dens verksamhet­er ska in i Trenova center.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden