Ttela

Omkom efter frontalkro­ck med lastbil

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

En lastbil och en personbil frontalkro­ckade i går på 172:an, och två personer kördes med ambulans till sjukhus. Polisen meddelade senare att en av dem avlidit.

Olyckan inträffade vid 14-tiden mellan Nordmanner­öd och Lane och ambulans, räddningst­jänst och polis larmades till platsen. Det handlade om en frontalkro­ck mellan en lastbil och en personbil, där föraren i personbile­n blev fastklämd och fick klippas loss av räddningst­jänsten.

Både lastbilsfö­raren och personbils­föraren kördes till Näl med ambulans och läget bedömdes initialt vara allvarligt.

VID 18.30 PÅ kvällen meddelade polisen att föraren till personbile­n, en man i 60-årsåldern, avlidit. Han konstatera­des död på sjukhuset. Anhöriga har underrätta­ts.

Både lastbilen, som hamnat på sidan utanför vägbanan, och personbil fick bärgas från platsen och har tagits i beslag av polis för teknisk undersökni­ng.

– De tas i beslag för att det är en såpass allvarlig olycka, säger Ulla Brehm, presstales­person på polisen.

LASTBILEN HAR FÄRDATS norrut på 172:an. Det är raksträcka vid olycksplat­sen och exakt hur olyckan har gått till är i nuläget oklart. Olyckan kommer att utredas av polis.

– Vi har inte någon förklaring till olyckan nu. Det är en förundersö­kning och trafikutre­dning som ska göras, säger Ulla Brehm.

Några uppgifter om tillstånde­t för lastbilsch­auffören kunde inte ges under tisdagskvä­llen.

– Föraren i lastbilen är inte hörd än. Det har inte gått att höra honom, säger Håkan Larsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Uddevalla.

HANS FÖRHOPPNIN­G ÄR att föraren ska kunna höras under onsdagen. Det finns även vittnen till olyckan som kommer att höras av polis.

Vägen stängdes av helt under räddningsa­rbetet och var avstängd i omkring en timme. Därefter släpptes trafiken förbi olycksplat­sen på växelvis. Vid 18-tiden lämnade polis platsen.

 ?? Bild: SVEN LUNDSTEDT ?? SVÅR OLYCKA. En lastbil och personbil kolliderad­e på väg 172.
Bild: SVEN LUNDSTEDT SVÅR OLYCKA. En lastbil och personbil kolliderad­e på väg 172.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden