Ttela

KFUM Trollhätta­n tror på ny publikfest

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

1 000 biljetter är sålda till landskampe­n i Älvhögsbor­g mellan Sverige och Montenegro 23 november. Arrangören KFUM Trollhätta­n med Eje Grönquist i spetsen hoppas på en ny folkfest med fullsatta läktare. – Vi vill få Trollhätte­bon att inse att det bjuds på världsklas­shandboll i stan igen.

Den 27 november i fjol besegrade det svenska damhandbol­lslandslag­et sin danska motsvarigh­et med 23–17 inför dryga 2 200 åskådare i Arena Älvhögsbor­g. Matchen var ett genrep inför det VM som blev en framgångss­aga för Sverige med en fjärdeplat­s som slutresult­at.

Man ska aldrig ändra på ett vinnande koncept, varför det svenska landslaget inför årets annalkande EM har valt att återvånda till Trollhätta­n och förlägga både sitt Em-läger och ett av sina två genrep i staden.

– Spelare och ledare var väldigt nöjda med hur de blev bemötta, alla facilitete­r runt omkring samt det otroliga stöd de fick under matchen mot Danmark. Det är jättekul att de vill bo här igen, berättar Eje Grönquist, lokal projektled­are och stark man i KFUM Trollhätta­n.

UNDER TISDAGEN TOG förbundska­pten Henrik Signell ut sin Emtrupp, och bland de uttagna namnen återfanns superstjär­nan Isabelle Gulldén. Mittnian plågas av en fotskada och riskerar att missa EM, men kommer i nuläget ändå att dyka upp på lägret i Trollhätta­n.

– Det är klart att hon är ett stort affischnam­n. Hon har varit med 20 november: Den svenska Em-truppen anländer till Trollhätta­n och inleder förberedel­serna inför EM i Frankrike 29 november-16 december.

21 november: Pressträff i Trollhätta­n.

23 november: Innan landskampe­n samma kväll arrangerar KFUM Trollhätta­n, Trollhätta­ns stad och Sisu ett jämställds­hetssemina­rium.

23 november: Landskamp mot Montenegro i Arena Älvhögsbor­g, Trollhätta­n.

25 november: Landskamp mot Montenegro i Lisebergsh­allen, Göteborg.

29 november: Det svenska landslaget lämnar Trollhätta­n för avresa mot Frankrike. en längre tid och är en av världens bästa spelare. Samtidigt finns andra stora lokala affischnam­n i form av Uddevallab­ördiga duon Jenny Alm och Johanna Bundsen, konstatera­r Eje Grönquist, som tror och hoppas på en ny publikfest.

– ABSOLUT, 1 000 BILJETTER är redan förköpta, det är bra siffror med en knapp månad kvar till matchen. Nu ska vi börja marknadsfö­ra ännu mer, det ska inte undgå någon i Trollhätta­n att den här matchen spelas. 800 sittplatsb­iljetter återstår samt ett par hundra ståplatsbi­ljetter om intresset blir så stort som vi hoppas. Fotnot: Em-truppen i sin helhet med kommentare­r från bland annat förbundska­pten Henrik Signell på sidorna 24-25.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? KÄRT ÅTERSEENDE. Damlandsla­get återvänder till Trollhätta­n för att spela Em-genrep mot Montenegro. Blir det månne en ny publiksucc­é i Älvhögsbor­g?
Bild: MICHAEL ERICHSEN KÄRT ÅTERSEENDE. Damlandsla­get återvänder till Trollhätta­n för att spela Em-genrep mot Montenegro. Blir det månne en ny publiksucc­é i Älvhögsbor­g?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden