Ttela

”Kimmen” knackade när spelet hackade

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”Använder vi skyttet på rätt sätt gynnar det oss båda, vi blir inte lika lättlästa” JOAKIM JOHANSSON

IFK Vänersborg

För ett par år sedan stannade mätaren på 184 kilometer i timmen, nu skjuter han ännu hårdare. – Det var skönt att kunna kliva fram när det behövdes, säger IFK Vänersborg­s back Joakim ”Kimmen” Johansson.

När 228 spelare och ledare i Elitenkäte­n 2018 fick frågan ”Vilken spelare skjuter hårdast?” svarade sex procent Joakim Johansson.

Oklart hur många av de rösterna som kom från IFK Motala, men de är garanterat fler idag än innan mötet i fredags.

DET VAR JU dessutom ”Kimmens” mål som tog Vänersborg tillbaka in i den match som var på väg att förloras. Först genom att reducera till 2-3 (frislag) och sedan kvittera till 4-4 (hörna).

– Spelmässig­t var vi inte bra som lag, och då kände inte jag mig bra heller. Det var skönt att kunna kliva fram när det behövdes, vi hade en del att bevisa, säger den hårdskjuta­nde Ifk-backen.

FÖR ETT PAR år sedan uppmättes Johanssons skott till 184 kilometer i timmen, och nu är han själv ganska övertygad om att han skjuter ännu hårdare:

– Tidigare sköt jag traditione­llt men nu ”knackar” jag bollen i stället, det gör skottet hårdare och med bättre precision.

Och tack vare ”Kimmens” färdighete­r förfogar Vänersborg över två av hela elitserien­s bästa skyttar, i nämnda elitenkät fick Joakim Hedqvist 50 procent av rösterna.

– Använder vi skyttet på rätt sätt gynnar det oss båda, vi blir inte lika lättlästa.

NÄR SÄSONGEN INLEDDES var Ari Holopainen­s tanke att backlinjen skulle bestå av Simon Blomqvist (libero) bakom Johansson och Alexander Zitouni, men nu har Ifk-tränaren flyttat upp Zitouni ett hack i banan igen medan Juho Liukkonen gått i motsatt riktning och blivit back.

– Hela backlinjen är hyfsat färsk, men han (Liukkonen) har hittat in jättebra. Det kommer bara att bli bättre, säger Joakim.

INNAN ONSDAGENS MÖTE med nykomlinge­n Falu BS har IFK hunnit med Västerås (3-8) och Motala (6-4), och ”Kimmen” ger följande betyg:

– Vi har mycket mer att önska, jag har högre krav än så. Samtidigt var det starkt att vi kunde vinna när spelet inte klaffade som senast. Några tankar kring Falun?

– Egentligen inte, jag har inte mött dem sedan jag blev senior, men det är en ny sådan där match som folk säger att vi ska vinna. Det brukar vara lättare sagt än gjort, det gäller alla lag vi möter.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? STENHÅRT. IFK Vänersborg­s Joakim Johansson (till höger) tillhör spelarna som skjuter hårdast i bandyns elitserie. Här har han precis kvitterat till 4-4 i segermatch­en mot IFK Motala, Joakim Hedqvist och Robin Öhrlund skyndar till för att gratulera till fullträffe­n.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE STENHÅRT. IFK Vänersborg­s Joakim Johansson (till höger) tillhör spelarna som skjuter hårdast i bandyns elitserie. Här har han precis kvitterat till 4-4 i segermatch­en mot IFK Motala, Joakim Hedqvist och Robin Öhrlund skyndar till för att gratulera till fullträffe­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden