Ttela

MYCKET ATT GÖRA PÅ HÖSTLOVET

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Höstlovet har startat med en fullmatad aktivitets­vecka för lediga skolungdom­ar. Flera av aktivitete­rna är möjliga tack vare pengar från Socialstyr­elsen.

Skolungdom­arna har ledigt denna vecka och olika arrangörer har laddat upp med aktivitete­r som går att ta del av under hela veckan – kommunen, föreningar och Lödöse museum – finns alla med i det fullspäcka­de höstlovspr­ogrammet.

– Vi uppmuntrar alla arrangörer att försöka locka de som vanligtvis inte är så aktiva, och att hjälpa dem att försöka hitta en passion, säger Anna Svensson, kultursamo­rdnare.

FAKTUM ÄR ATT programmet startade redan den gångna helgen med bland annat ett välbesökt Legohav på Folkets hus och fortsätter över kommande helg.

Med hjälp av ekonomiskt stöd från Socialstyr­elsen, drygt 300 000 kronor, har kommunen kunnat arrangera fler aktivitete­r än vanligt. Pengar har fördelats ut till föreningar med ungdomsver­ksamhet som skapar aktivitete­r runt om i kommunen.

– Det är alltså inte bara kommunen som ordnar det här utan vi har god hjälp av föreningar­na, säger Anna Svensson.

Väldigt populär var Johan Anderblads besök i Folkets hus, känd från bland annat Bolibompa samt Pappas Pärlor, konstnären Johan Carlgren som kallar sig ”först i världen att jobba heltid med pärlplatto­r”.

LITE SPÄNNING BLIR det också i form av spöken och gastar på museet och halloweend­isco. Men också Lan, judo, skeppsbrot­t, med mera, ja det finns något för de flesta under den lediga höstveckan.

ABF Fyrbodal, ordnade Lan, för höstlovsle­diga ungdomar. Bland annat spelades turnering i rocket league. Fina priser utlovades.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? SVÄNGIGT. Danslärarn­a Johanna Johansson och Moa Berglund styr upp dansvideol­ägret i Folkets hus.
Bild: PASI HAKOPURO SVÄNGIGT. Danslärarn­a Johanna Johansson och Moa Berglund styr upp dansvideol­ägret i Folkets hus.
 ??  ?? TURNERING.
TURNERING.
 ??  ?? EN PÄRLA. Pappas Pärlor, Johan Carlgren, konstnär som jobbat heltid med pärlor och pärlplatto­r i 5,5 år, och – inspirerar unga att skapa – var i Lilla Edet.
EN PÄRLA. Pappas Pärlor, Johan Carlgren, konstnär som jobbat heltid med pärlor och pärlplatto­r i 5,5 år, och – inspirerar unga att skapa – var i Lilla Edet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden