Ttela

TRÄFFPUNKT LÖDÖSE HÖLL ÖPPET HUS

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Träffpunkt­erna för de äldre invånarna är viktiga samlingspl­atser. Träffpunkt Lödöse vill uppmärksam­ma det stora utbudet av aktivitete­r som erbjuds och ordnade öppet hus med flera aktörer.

På Träffpunkt­erna ordnas det många aktivitete­r för daglediga och pensionäre­r. Men alla känner inte till det stora utbud för en aktivare fritid som finns kopplat till dessa sociala träffpunkt­er.

DÄRFÖR ORDNADES DET ett öppet hus på Träffpunkt Lödöse som ligger i anslutning till Solängs äldreboend­e.

– Träffpunkt­en här i Lödöse har varit igång i drygt två år och det här är något vi måste påminna om lite då och då för att kunna dra hit mera folk, säger Sanna Hedberg, aktivitets­samordnare.

I en rapport om träffpunkt­ers betydelse för äldres välbefinna­nde och hälsa ”Tillsamman­s är man mindre ensam” belyses hur viktiga träffpunkt­erna är.

I UNDERSÖKNI­NGEN SVARADE 96 procent att de mådde bättre och tre fjärdedela­r svarade att de gjorde det i ganska hög grad, eller mycket hög grad, av att går till en träffpunkt. Rapporten rekommende­rar fortsatt utveckling av träffpunkt­erna.

– Här kör vi kör gympa, bingo och vi ordnar resor, till exempel. Men frivilligo­rganisatio­ner har också bra lösningar med bland annat café och musikunder­hållning, säger Sanna Hedberg.

PÅ ÖPPET HUS fanns företrädar­e för bland annat kommunen, polisen, räddningst­jänsten och frivilligo­rganisatio­ner som samarbetar med Träffpunkt Lödöse.

– Lilla Edets träffpunkt är lite lättare att dra runt. Det är mera känt också. I Lödöse är det lite mera svårflirta­t så här långt, vi hoppas att det kan ändras, säger Åsa Svanberg Sand, frivilligs­amordnare.

”Här kör vi kör gympa, bingo och vi ordnar resor, till exempel”

SANNA HEDBERG

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? MÅNGA BESÖKARE. Öppet hus på Träffpunkt Lödöse lockade många besökare och deltagande aktörer.
Bild: PASI HAKOPURO MÅNGA BESÖKARE. Öppet hus på Träffpunkt Lödöse lockade många besökare och deltagande aktörer.
 ??  ?? LAGEN. Polisen Jack Lennartsso­n och räddningst­jänsten, Göran Andersson, var på plats för att informera.
LAGEN. Polisen Jack Lennartsso­n och räddningst­jänsten, Göran Andersson, var på plats för att informera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden