Ttela

Nytt album från fullbokad Carolina

MUSIK: ”OM JAG INTE FÅR GÖRA MUSIK SÅ BLIR JAG DEPPIG”

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Sex år tog det, men nu är Carolina Wallin Pérez tillbaka med ett nytt album. – Jag skulle aldrig klara mig utan min egen musik, säger Mellerudst­jejen.

Hon bor i sin lilla etta i Stockholm och lever, jobbar och andas musik dygnet runt. Hon har precis avslutat årets engagemang som koordinato­r för Stockholm Jazz Festival och laddar nu för hur hennes nya platta ska tas emot.

Den senaste, ”Där vi en gång var”, fick mycket uppmärksam­het när den kom för sex år sedan. Carolina, som tidigare samma år hade varit med i Melodifest­ivalen, belönades bland annat med Manifestpr­iset för Årets textförfat­tare. Men sedan blev det ganska tyst kring tjejen som lämnade Mellerud för Stockholm och förklaring­en stavas i mångt och mycket andra artister. Carolina har nämligen ett grundmurat gott rykte i branschen som musiker och kapellmäst­are och det har gjort henne hett eftertrakt­ad som pianist i olika sammanhang.

– Jaaa, det har blivit så att jag mest spelar med andra nuförtiden. Det är därför jag är så seg med mitt eget, säger hon med ett litet skratt.

HON HAR SPELAT en del med Say Lou Lou och Petter och ska inom kort ut på julturné med Weeping Willows, en turné som för övrigt kommer till Nova Arena i Trollhätta­n den 7 december.

– Om jag inte får göra musik så blir jag deppig, oavsett om det är min egen eller andras, så jag har tackat ja till roliga grejer.

– Det är jätterolig­t, det också – att spela med andra. Det blir en annan roll, ett annat ansvar, men min egen musik har puttrat hela tiden. Jag skulle aldrig klara mig utan den, så jag får nog ändå skylla mest på de andra artisterna för att det nya albumet har dröjt. (skratt)

Lösningen på det hela blev att boka in sig själv i schemat.

– Jag behövde få tid att skriva nytt och göra färdigt de låtar jag hade börjat på, så jag har börjat skriva in min ”egentid” i kalendern och det har funkat ganska bra. Det har hänt att saker har dykt upp som har krockat, men då har jag varit jättenoga med att inte bara stryka egentiden utan har direkt bokat in den en annan dag i stället.

EFTER ETT PAR singlar tidigare under året släpper hon på fredag, 2/11, albumet ”Innan jag dör vill jag leva igen”, som hon beskriver som ”en ännu poppigare platta och mer elektronis­k” än den förra.

– Det är Anton Toorell, en gammal kompis till mig, som har producerat. Vi ville använda så få olika element som möjligt och varje element ska vara där av en tydlig anledning, förklarar Carolina, som även har rattat spakarna på tre av spåren själv.

– Det var spännande och kul! När jag skriver låtarna bygger jag upp ett arr och proddar dem egentligen redan då, men jag har inte ansett mig själv vara tillräckli­gt bra för att prodda ”på riktigt”, men har blivit påhejad av mitt skivbolag. Jag tycker om att jobba med Anton och andra människor, men det är samtidigt spännande att göra sig självständ­ig och inte behöva vänta om andra inte har tid.

På frågan om vad texterna handlar om den här gången svarar hon:

– Det gamla vanliga – kärlek, trubbel, livet, ex och sånt ... Allt är inte självupple­vt men det kommer att stanna i mitt huvud vad/vilka de handlar om, haha!

”Jag pratar med Kulturbruk­et om en konsert någon gång i vår”

DEN SOM VILL se Carolina live som soloartist får möjligen vänta ett tag, för efter releasegig­et för den nya plattan på Scalateate­rn i Stockholm väntar julturnén med Magnus Carlson & Co.

– Men jag pratar med Kulturbruk­et om en konsert någon gång i vår, avslöjar hon.

– Det vore jättekul för jag har inte spelat hemma i Mellerud sedan under Kaos-festivalen – på min 30-årsdag.

 ?? Bild: JESSICA GOW/TT ?? MELLO. 2012 sjöng Carolina Wallin Pérez ”Sanningen” i Melodifest­ivalen och lite senare samma år släpptes den hyllade plattan ”Där vi en gång var”.
Bild: JESSICA GOW/TT MELLO. 2012 sjöng Carolina Wallin Pérez ”Sanningen” i Melodifest­ivalen och lite senare samma år släpptes den hyllade plattan ”Där vi en gång var”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden