Ttela

William utmanar Elvis på höftvickni­ng

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Dansnumret var en utmaning. Den här veckan väntar en ny på Idol-william. Då ska killen med (enligt egen utsago) Sveriges stelaste höfter ta sig an höftvickni­ngarnas kung: Elvis Presley. – Jag ska göra ett tappert försök att få till en egen twist på höfterna, säger William med ett skratt.

Ni som följer Idol vet att det var dans som gällde för Vänersborg­aren för en vecka sedan. Och det blev en dans på slak lina, för till slut stod William ensam kvar med Ki Soe och väntade på besked om vem som skulle få stanna.

– Det var en omtumlande kväll överlag och när vi väl stod där, så ... Alltså, vi går upp halv sju varje fredag och sedan är vi igång 16-17 timmar, så man är helt slut och helt uppe i varv. När vi stod där var det alla känslor och ingenting på samma gång, jag kände mig helt tom.

– Att någon behöver åka ut och lämna Idol-familjen är skitjobbig­t oavsett vem det är och just där och då gick resultatet inte riktigt att ta in. Det var först några dagar senare jag kunde känna att det är väldigt skönt att man får stanna en vecka till.

WILLIAM, SOM GJORDE Danny Saucedos Så mycket-bättre version av Tommy Nilssons ”Talk of the town” (”Snacket på stan) utsatte sig för ett spännande och modigt experiment när han framförde låten omgiven av ett gäng dansare och själv hade massor av steg och moves att hålla ordning på. ”En ny utmaning” kallar han det själv.

– Överlag gjorde jag ett godkänt framträdan­de, tycker jag. Men så fort man rör sig överhuvudt­aget och ska sjunga samtidigt så blir man superandfå­dd och dessutom hade jag typ 40 lager kläder på mig, så svetten rann i floder, fortsätter han och konstatera­r att det får bli någon tunnare scenklädse­l på fredag.

FÖR NÄR IDOLERNA nu är åtta kvar tar sig killen med Sveriges stelaste höfter (han säger så själv) an – Elvis. The King, även när det gäller höftvickni­ngar.

– Mmm, jag vet, säger William och berättar med ett skratt att även Idol-produktion­en uppfattat denna höft-utmaning, vilket kommer att framgå under presentati­onsfilmen inför Williams nummer på fredag.

Temat i veckans final är ”Storband”. * Tema: Storband Det här sjunger Idolerna, som ackompanje­ras av Sandviken Big Band:

1. Tua – ”Fly me to the moon” (Sinatra)

2. Maximilian – ”Tutti frutti” (Little Richard)

3. Bragi – ”Beyond the sea” (Bobby Darin)

4. Sebastian – ”Theme from New York, New York” (Sinatra)

5. William Strid – ”Hold on, I’m comin1” (Sam & Dave)

6. William Segerdahl – ”Suspicious minds” (Elvis Presley)

7. Nathalie – ”Sakta vi gå genom stan” (Monica Zetterlund)

8. Kadiatou – ”Shake your tailfeathe­r” (C.C. Production­s)

– Så det blir betydligt fler musiker än vanligt på scenen med ett riktigt storband på plats. Det blir häftigt och mäktigt – och live-live, säger William, som ser fram emot detta.

Låten han ska sjunga är ”Suspicious minds”.

– Jag fick ju lite feedback från juryn under auditionve­ckan att det var lite Elvis-aura runt mig. Jag vet inte om jag håller med om det, men vi får väl se om jag kan leva upp till det nu då. Och jag ska göra ett tappert försök att få till en egen twist på höfterna.

Hans egen relation till legendaren­s musik kommer från hans pappa.

– Pappa växte upp med att lyssna på Dire Strait, Guns N’ Roses, Beatles och Elvis och det var det han spelade hemma och i bilen, så jag växte upp med att lyssna på det pappa lyssnade på när jag växte upp.

FÖRUTOM ALLA SÅNGLEKTIO­NER och andra övningar under veckorna försöker artisterna göra så mycket de kan även av andra saker.

– Det här med hotelliv och det andra har blivit vår vardag, så vi försöker göra mycket annat för att komma ur Idol-bubblan lite och bara ha kul tillsamman­s. Vi har kört laserkrig på Laserdome till exempel och ska kanske gå på bio snart och i måndags var vi och såg AIK mot Malmö FF i fotbollsal­lsvenskan. Det var kul även om jag egentligen inte är någon fotbollski­lle och det var ganska bråkigt på plan.

IDOL ÄR OCKSÅ mycket annat än ”bara” själva tävlandet. På fredag (preliminär­t) läggs en Youtubecha­llenge med William och Bragi ut på programmet­s sociala medier.

– Missa inte det, hälsar William.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? ELVIS-AURA. William Segerdahl fick tidigt under Idol-resan höra av juryn att de kände Elvis-vibbar när de såg och hörde honom på scen. ”Jag vet inte om jag håller med om det, men vi får väl se om jag kan leva upp till det nu då. Och jag ska göra ett tappert försök att få till en egen twist på höfterna”, säger han med ett skratt.
Bild: STEFAN BENNHAGE ELVIS-AURA. William Segerdahl fick tidigt under Idol-resan höra av juryn att de kände Elvis-vibbar när de såg och hörde honom på scen. ”Jag vet inte om jag håller med om det, men vi får väl se om jag kan leva upp till det nu då. Och jag ska göra ett tappert försök att få till en egen twist på höfterna”, säger han med ett skratt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden