Ttela

VHC ”sopade bort” spöke

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Det satt hårt inne, men till slut lyckades Vänersborg­s HC bärga tionde raka segern. Detta sedan Johan Larsson avgjort seriefinal­en i förlängnin­g.

Slår man upp uttrycket ”mardrömsmo­tståndare” i en uppdaterad ordbok skulle man kunna få upp exemplet ”säsongen 2017/18 var Borås HC en riktig mardrömsmo­tståndare för Vänersborg­s HC”. Förra säsongen var lagen jämna med varandra i tabellen, men i de sex inbördes mötena var Boråslaget tämligen överlägset i samtliga bataljer.

INLEDNINGS­VIS VAR DET var ombytta roller när lagen drabbades samman för första gången denna säsong. Ett VHC fyllt av det självförtr­oende man får av nio raka segrar stormade fram till en 3-0-ledning bara efter knappa nio minuters spel. Huvudarkit­ekt var poängmaski­nen Sebastian Mårtensson med ett mål och en assist.

– Vi spelade jättebra och hade bud på mer, berättar tränare Peter Andersson.

Innan perioden var slut hade hemmalaget dock lyckats få stopp på blödningen och till och med äta sig närmare med en 1-3-reducering, och i den andra perioden väcktes matchen till liv ytterligar­e när ett stressat VHC tvingades släppa ännu en puck förbi sig.

I DEN SISTA perioden såg det länge ut som att VHC skulle lyckas hålla undan till sin tionde raka seger, men med mindre än tio minuter kvar fick Borås in kvittering­en som tog matchen till förlängnin­g.

– De satsade allt på ett kort och vi blev lite stressade av det, berättar Andersson.

Under övertiden visade Vänersborg upp mental styrka genom att trots den förlorade ledningen dra det längsta strået i förlängnin­gen. Matchhjält­e blev Johan Larsson, som därmed gav VHC gruvlig revansch på Borås.

– Jätteskönt, nu sopade vi bort ”Borås-spöket”. Borås-vänersborg 3-4 (1-3, 1-0, 1-0, 0-1) Målen: 0-1 (00.27) Daniel Jonsson, 0-2 (04.49) Danny Liscio, 0-3 (08.33) Sebastian Mårtensson, 1-3 (16.04) Victor Johansson, 2-3 (36.04) Aleksei Sibertsev, 3-3 (51.56) Oscar Ribbnäs, 3-4 (61.32) Johan Larsson. Skott: 41-22. Domare: Viktor Svensson.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? POÄNGKUNG. Sebastian Mårtensson hade som vanligt ett finger med i spelet när VHC besegrade Borås.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE POÄNGKUNG. Sebastian Mårtensson hade som vanligt ett finger med i spelet när VHC besegrade Borås.