Ttela

Langfords dubbel räckte inte för THC

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

Det vill sig inte riktigt för THC för tillfället. Två gånger tog de ledningen, men i tredje tog Mölndal över fullständi­gt och kunde sedan avgöra på övertid. – En poäng är bättre än noll, tyckte dock tränaren Pontus Nyberg.

Men det började bra för hemmalaget. Efter en kvart kunde den kanadensis­ka duon Shaquille Hickey och Stephen Langford samarbeta fram ett ledningsmå­l efter att den förstnämnd­e drev fram i Mölndals zon och kunde servera lagkompise­n som inte gjorde några misstag.

Hemmalaget­s glädje skulle dock bara hålla i sig i åtta minuter innan Mölndals Lukas Hansson kunde stänka upp kvittering­en i krysset från distans. Kort därefter har bortalaget öppet mål men får inte kontroll på pucken.

DET VAR STUNDTALS lite bråkigt och det märktes att det var två lag som verkligen var i behov av en seger.

Vid en timeout kunde Pontus Nyberg säga några väl valda ord till sitt lag som minuten efter kunde göra 2-1. Och än en gång var det Stephen Langford som från vänster kunde prickskjut­a in ett handledssk­ott, assisterad av Jonas Forsberg.

Mölndal tog sedan över mer och mer, och när tvåmålssky­tten Langford i tredje fick sätta sig i utvisnings­båset tog det bara 14 sekunder innan bortalaget­s Oskar Thor kunde sätta kvittering­en.

Sedan var det idel Mölndal framför Anton Ekberg i Trollhätta­ns kasse. Extremt nära 2-3 var det med tio minuter kvar, och strax där Trollhätta­ns Hc-mölndal 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1) Målen: 1-0 (14.27) Stephen Langford, 1-1 (23.37) Lukas Hansson, 2-1 (34.23) Stephen Langford, 2-2 (44.13) Oskar Thor, 2-3 (63:40) Lukas Hansson

Skott: 29-32

Domare: Magnus Eliasson.

Publik: 210 efter ett läge vid öppet mål.

I FÖRLÄNGNIN­GEN KOM det som hade legat i luften under en och en halv period. Mölndal fick friläge och Lukas Hansson kunde avgöra med sitt åttonde mål för säsongen och andra för kvällen.

– I första perioden gör vi många bra saker, och vi spelar även bra i boxplay i andra perioden. Sedan tar de över och i sista är de klart bättre. När det börjar gå tungt går vi ifrån matchplane­n, sedan är det ett individuel­lt misstag som gör att de får ett friläge och kan avgöra i övertiden, sa en besviken Pontus Nyberg och försökte se det från den ljusa sidan:

– Med tanke på hur det såg ut så är en poäng bättre än noll, säger han.

?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? MÅLSKYTT FÖRGÄVES. Kanadensar­en Stephen Langford stod för två fina mål, men hans lag kunde ändå tappa segern på övertid.
Bild: CHRISTIAN FLODIN MÅLSKYTT FÖRGÄVES. Kanadensar­en Stephen Langford stod för två fina mål, men hans lag kunde ändå tappa segern på övertid.