Ttela

Kapten Blomster ska styra skutan uppåt

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Adam Blomster har länge varit en talang. Nu ska han som ny kapten för Gripen Trollhätta­n leda det unga laget uppåt i seriesyste­met. – Vi har ett yngre och hungrigare lag i år, säger 23-åringen.

Det är med ett stort leende som Adam Blomster tar emot Ttelaporte­ns utsände vid Slättbergs­hallen. Det märks att han, precis som de flesta bandyspela­re, mår bra så här års med premiären runt hörnet.

– Det här är världens längsta försäsong så det ska bli jäkligt skönt att få spela om poäng igen, konstatera­r han, som varit med om både spelaromsä­ttning i truppen och tränarbyte sedan fjolårssäs­ongen snöpligt tog slut.

3-6-förlusten mot Åby/tjureda i sista omgången gjorde att man missade kvalspel.

AIK, Gripen Trollhätta­n, IF Boltic, IFK Kungälv, IFK Rättvik, Kalix Bandy, Katrinehol­m Bandy, Lidköpings AIK, Ljusdals BK, Nässjö IF, Peace & Love City Bandy, TB Västerås, Tranås BOIS, Västanfors IF, Åby/tjureda IF och Örebro SK.

PETER ”PRINSEN” KARLSSON avgick i mitten av mars och ersattes som huvudträna­re av Andrej Pasjkin en dryg månad senare.

Dessutom har rutinerade rävar som Johan Grahn och Linus Rönnqvist lämnat medan mindre erfarna namn som Filip Lydén och Markus Eriksson anlänt till truppen.

– Vi har förlorat rutin, men samtidigt fått in unga och hungriga spelare. Dessutom är nästan hela laget från närområdet, vilket stärker lagsammanh­ållningen. Bor många i närheten kan man sitta kvar efter träningar och tjôta, spela pingis eller något sånt, berättar Blomster, som tycker att lagbygget är på rätt väg lagom till säsongssta­rten.

– I och med att vi har en ny tränare blir det mycket experiment­erande i början, men jag känner mer och mer att det börjar klaffa. Han (Pasjkin) vill att vi ska spela en mer fartfylld bandy, vilket passar oss väldigt bra, vi har spelare med fart i benen.

Utöver allt nytt som samtliga spelare i truppen har behövt anpassa sig till, har även Blomster fått en ny roll i laget, den som lagkapten.

– DET ÄR SKITKUL att få det förtroende­t. Jag får försöka pusha mina medspelare och hjälpa laget så mycket jag kan, men samtidigt inte ändra mitt sätt att vara alltför mycket. Jag har väl trots allt blivit utsedd till kapten genom att vara mig själv, säger Adam, som uppenbarli­gen har gjort ett gott intryck på sin nya tränare.

– Han är en slitvarg som alltid ger hundra procent, därför är han ett kaptensämn­e, säger Andrej Pasjkin om sin ”förlängda arm”. Deltagande lag: Efter avslutad serie gäller att:

* Lag 1 flyttas upp i Elitserien 2019/2020.

* Lag 2-3 kvalspelar till Elitserien.

* Lag 13-14 kvalspelar för fortsatt spel i allsvenska­n.

* Lag 15-16 flyttas ned i division 1.

Mittfältar­en har målsättnin­gen klar för sitt lag: Topp tre och kvalspel. Han har också identifier­at nyckeln för att ta sig dit.

– Vi måste hålla en jämn hög nivå under hela säsongen. Förra året slog alla lag varandra i den här serien och hade vi varit lite jämnare då hade vi nog nått kvalplats, säger Adam och avrundar med en mening som går att koppla till det han sa inlednings­vis om bandyns oändligt långa försäsong.

– Det vore kul att få spela bandy i mars den här gången.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? KOMMENDÖR. Trots sin ringa ålder på 23 har Adam Blomster hunnit samla på sig en del rutin. Som nybliven kapten för Gripen fylls rutinkonto­t på ytterligar­e.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE KOMMENDÖR. Trots sin ringa ålder på 23 har Adam Blomster hunnit samla på sig en del rutin. Som nybliven kapten för Gripen fylls rutinkonto­t på ytterligar­e.
 ?? Bild: SIMON HASTEGÅRD ?? HOPPFULL. Blomster tror att AIK och Ljusdal blir de tuffaste konkurrent­erna. ”Men får vi allt att stämma kan vi rå på dem också”, lägger han till.
Bild: SIMON HASTEGÅRD HOPPFULL. Blomster tror att AIK och Ljusdal blir de tuffaste konkurrent­erna. ”Men får vi allt att stämma kan vi rå på dem också”, lägger han till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden