Ttela

Sent besked kan rädda Os-ansökan för Calgary

- TT

En sista-minuten-överenskom­melse kan rädda Calgarys ansökan om OS 2026, åtminstone fram till en folkomröst­ning om två veckor. I det nya förslaget har det skurits i budgeten samt utlovats ett större statligt ekonomiskt stöd, skriver lokala medier.

Efter en flera timmar lång förhandlin­g på tisdagen, mellan Calgary, provinsen Alberta och den kanadensis­ka regeringen, hade parterna gett upp planerna på ett OS då man helt enkelt inte hittade tillräckli­gt med pengar till Os-budgeten på 5,23 miljarder kanadensis­ka dollar (runt 36,5 miljarder kronor).

– Tiden är ute, det är dags att gå vidare, sade då Evan Woolley, stadsråd och ordförande i Os-kommission­en i Calgary, enligt Calgary Herald.

SENARE PÅ KVÄLLEN hade parterna lyckats skära något i budgeten och regeringen utlovat ett större ekonomiskt stöd. Det är detta förslag som Calgarys stadsfullm­äktige

Senare på kvällen hade parterna lyckats skära något i budgeten och regeringen utlovat ett större ekonomiskt stöd.

under onsdagen skulle rösta om. Om det blir ett ja får Calgarybor­na avgöra Os-frågan vid en omröstning den 13 november.

BLIR DET NEJ från stadsfullm­äktige dras Os-ansökan tillbaka. Då finns det bara två officiella kandidater kvar till spelen 2026: Stockholm och Milano–cortina d’ampezzo. Men båda städerna har hinder att klara av: Stockholms nya politiska styre har ställt sig tveksamt till att anordna OS, och den italienska ansökan har ännu inte presentera­t hur man ska finansiera OS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden