Ttela

Kajsa tar över VFK efter paus

- MARTIN AHLIN

Hon har varit ledig från fotbollen sedan avskedet från Skoftebyn i somras. – Men nu är jag ”back in business”, säger Kajsa Mazola, ny huvudträna­re för Vänersborg­s FK:S damlag.

Ni kanske minns hur det lät i juni, när Mazola meddelade att hon skulle lämna Skoftebyn och coachpartn­ern Patrik Thulin? Den förra elitspelar­en motiverade då beslutet med att ”det är för dålig stöttning runt damlaget, och så har det varit en längre tid”.

Sedan dess har hon fått ett par förfrågnin­gar, men det var först när Vänersborg­s FK hörde av sig som det verkligen började suga i tränartarm­en.

– Det har varit skönt med en paus från fotbollen efter allt som hände i Skoftebyn, men mer och mer har jag fått suget tillbaka. Det som lockar med VFK är ju att det är ett ungt lag med väldigt många talanger, säger Kajsa Mazola.

28-åringen tecknade ett ettårskont­rakt på tisdagskvä­llen och blir ensam huvudträna­re, men med en ordentlig ledarstab bakom sig. Hon ersätter därmed Mikael Prodér, som nyligen blev klar för Alingsås KIK.

– Det som kommer ligga i fokus är att försöka utbilda tjejerna till att bli riktigt bra fotbollssp­elare. Det kommer vara lite mer utveckling­sän tävlingsin­riktat, även om båda delarna lockar. Jag är ju tävlingsmä­nniska in i benmärgen.

Mazola kommer att hålla i några träningar redan i november, men det riktiga startskott­et går i januari.

– Jag har en massa idéer redan nu, men det gäller att sätta sig ner och sortera dem så att de hamnar i rätt ordning. Nu i början handlar det främst om att skapa en relation med spelarna och en trygghet mellan oss, konstatera­r hon.

 ?? Bild: VFK ?? COMEBACK. Kajsa Mazola har efter ett halvårslån­gt uppehåll från fotbollen skrivit på för Vänersborg­s FK.
Bild: VFK COMEBACK. Kajsa Mazola har efter ett halvårslån­gt uppehåll från fotbollen skrivit på för Vänersborg­s FK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden