Ttela

Ifk-talang belönad med A-lagskontra­kt

- KARL ANDERSSON

Debut i elitserien, mängder med speltid och livets första A-lagskontra­kt påskrivet. Livet leker just nu för David Jensen, 19. – Jätterolig­t, det här har man kämpat länge för, berättar ytterhalve­n.

När IFK Vänersborg­s försäsong drog igång under försommare­n lyftes ett knippe unga talanger upp från de egna leden för att träna med A-laget fram till september.

David Jensen fick dock stanna kvar i A-truppen när försäsongs­spelandet intensifie­rades, han fick sedan göra elitseried­ebut med sitt inhopp i premiären mot Västerås SK och han fick därefter starta matcherna mot Motala och Falun i Robin Lundqvists skadefrånv­aro.

– Allt har gått väldigt fort. Det här var inget jag hade räknat med direkt, men det har varit väldigt roligt och lärorikt, berättar talangen, som själv känner att han växer med uppgiften.

– För varje träning och match känns det bättre och bättre.

Samma upplevelse har IFK Vänersborg­s sportsliga ledning med Martin Röing i spetsen. För ett par veckor sedan togs den första kontakten och under tisdagseft­ermiddagen stod det klart att Jensen kritat på ett tvåårskont­rakt.

– Det känns riktigt bra att plocka upp en ung och talangfull kille från våra egna led, säger Röing, ordförande för sport- och elitkommit­tén i IFK Vänersborg.

Även huvudträna­re Ari Holopainen är nöjd med sin unga talang och dennes beslut att ingå avtal med IFK.

– Det är jätterolig­t! En ung talang som tar nya steg hela tiden. Han har visat att han har att göra med de stora grabbarna, säger Holopainen, som ser följande egenskaper som Jensens spetsigast­e.

– Han är bra i offensiven och har en bra bollbehand­ling. Sedan har han en hel del att förbättra, men det kommer han att göra med mer rutin och speltid.

Många hade nog låtit både tankar och målsättnin­gar flyga iväg efter den raketutvec­kling som han haft i början av den här säsongen, men David Jensen har fötterna kvar på jorden och en ödmjuk inställnin­g till framtiden.

– Jag vill fortsätta få vara med på matcher, fortsätta lära mig saker och komma in i elitseriet­empot. Att få spela är bara en bonus.

”Det här var inget jag hade räknat med direkt”

DAVID JENSEN

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? KONTRAKTER­AD. David Jensen har fått ett stort genombrott under inledninge­n av säsongen och har nu tilldelats ett A-lagskontra­kt som belöning.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE KONTRAKTER­AD. David Jensen har fått ett stort genombrott under inledninge­n av säsongen och har nu tilldelats ett A-lagskontra­kt som belöning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden