Ttela

”I Sverige ansågs det i

FOTBOLL: ZLATAN I STOR INTERVJU OM LIVET OCH NYA BOKEN

-

Boken täcker fotbollsst­järnans kometkarri­är inom den internatio­nella proffsfotb­ollen. Från de tidiga åren i Malmö FF vidare till europeiska topplag som Barcelona, Milan, PSG och Manchester United, innan han flyttade till USA och började spela för LA Galaxy.

Ibrahimovi­c beskriver rotlöshete­n som ett sätt att ständigt pressa sig utanför sin egen bekvämligh­etszon.

– En utmaning enligt mig är när du kommer till ett nytt land, ett nytt språk, en ny stad, en ny klubb, en ny mentalitet. Allt nytt, och jag kommer där med min väska. ”Visa vad du går för” säger dom, och då säger jag ”inga problem”.

”JAG ÄR FOTBOLL” innehåller många intervjuer med före detta tränare som José Mourinho och medspelare som Thierry Henry och Thiago Silva.

Juventus före detta sportchef Luciano Moggi menar i boken att svensken skulle bli en bra tränare när hans karriär som spelare tar slut.

– Jag känner redan nu att jag bidrar mer än bara som spelare, medger Ibrahimovi­c. Men att vara huvudträna­re tror jag är en väldigt stor stress. Om du har ett lag som inte kan bidra med något som du själv kunnat göra, och du själv inte kan gå in på planen och göra det du vill att laget ska göra, då blir det en svår situation. Som människa måste du kunna hantera det om du väljer att bli tränare.

I den nya boken ”Jag är fotboll” berättar Zlatan Ibrahimovi­c om sina största bedrifter och svensk smygrasism. – Jag har gått igenom mycket och det här är min chans att visa hela världen mina siffror, mina resultat, säger en glad och stolt Zlatan Ibrahimovi­c när TT träffar honom i en hotellsvit i Beverly Hills, Los Angeles.

ZLATANS RELATION TILL landslaget har ofta skapat rabalder i media. Han har ansetts vara divig, arrogant och dålig på lagspel. I den nya boken menar han att mycket av kritiken mot honom inom fotbolls-

 ??  ?? SLÄPPER NYTT. Zlatan Ibrahimovi­c i en intervju om den nya boken ”Jag är fotboll”.
SLÄPPER NYTT. Zlatan Ibrahimovi­c i en intervju om den nya boken ”Jag är fotboll”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden