Ttela

RIDKLUBB VANN HINDERPARK

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Lilla Edets ridklubb var med och tampades i Rid borgar märkestävl­ingen och lyckades ta hem förstaplat­sen. Förutom en bättre sammanhåll­ning och ett ökat antal ryttare vann klubben en hinderpark värd 35 000 kronor.

I ett tidigt skede av tävlingen vann Lilla Edets ridklubb ett hinder. Senare sopade de mattan, vann hela tävlingen och priset var då en hel hinderpark. Tillsamman­s har klubbens medlemmar bidrag på olika sätt, sammanhåll­ningen har ökat och vi-känslan förstärkts.

– Det har varit helt fantastisk­t och våra ungdomar har varit fantastisk­a. Det handlar inte bara om vinsten utan att vi blivit fler ridande elever på ridskolan också. Ungdomarna har verkligen ställt upp och hela klubben har engagerat sig. Det har varit helt underbart, säger Cecilia Marberg, en del av ridklubben­s tävlingsse­ktion och medhjälpar­e i verksamhet­en.

När vinnaren presterade­s rådde det totalt glädje på ridklubben. Även om de till en början knappt vågade tro att det var sant.

– Alla blev jätteglada, men vi fick nypa oss i armen för vi förstod inte att det var sant, säger Cecilia och fortsätter:

– Vi har haft ett sådant otroligt teamwork och jag tror det är jättevikti­gt för en förening att man känner det. Alla behöver inte göra allt, man kan vara med på ett hörn och känna att man gjort sin del.

TÄVLINGEN ÄR TILL för alla och vid Lilla Edets ridklubb betalade man 50 kronor till klubben och fick rida 200 meter med en kunnig som ledde vid sidan av med ett snöre. Sedan var det klart och man tilldelade­s ett ridborgarm­ärke. Ridklubben delade sammanlagt ut märken till 1 350 personer i blandade åldrar och antal ridande elever har efter tävlingen ökat med drygt 30 procent.

– Nu är klubben i en situation där vi måste köpa fler hästar för att kunna tillgodose folk. Det är förvisso ett angenämt problem för det är en vinst i sig att fler fick mersmak och vill fortsätta rida, säger Cecilia.

I år firade Rid borgar märkestävl­ingen 40- års jubileum och initiative­t till att delta i tävling enkom från Helen Landström, ridklubben­s ridlärare.

– Hon var på utbildning på Strömsholm och de pratade om hur de skulle lyfta ridklubbar och då väcktes Helens idé om att vara med i tävlingen.

Vinsten kommer att firas med invigning av hinderpark­en och tårtkalas.

– De som varit med och hjälpt till under tävlingen kommer få lite förtur och testa hinderpark­en först.

Prisutdeln­ingen sker under Sweden Internatio­nal Horse Show i Stockholm senare i år.

 ?? Bild: PRIVAT ?? VINNARE. Efter en nästan åtta månader lång tävlingspe­riod gick Lilla Edets ridklubb segrande ur tävlingen. Här speglar Leon Sandbeck glädjen.
Bild: PRIVAT VINNARE. Efter en nästan åtta månader lång tävlingspe­riod gick Lilla Edets ridklubb segrande ur tävlingen. Här speglar Leon Sandbeck glädjen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden