Ttela

Våldtäktsm­isstänkt chef lämnar sin tjänst

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Den kommunale chef som misstänks för våldtäkt och sexköp har självmant lämnat sin tjänst. – Han förstår att han inte kan vara kvar i den rollen, säger kommunchef­en i den Västsvensk­a kommunen.

I mitten av oktober greps en man som jobbar som hög chef i en Västsvensk kommun misstänkt för våldtäkt alternativ­t sexköp. TTELA kunde senare berätta om att han misstänks för ytterligar­e sexköp på samma adress.

MANNEN BLEV TILL en början avstängd från sin tjänst, men nu har kommunen beslutat att tillsätta tjänsten med en ny person.

– Det är ett ömsesidigt beslut och han lämnar självmant. Han förstår att han inte kan vara kvar i den rollen. Man kan inte göra ett sådant fel om man har det här jobbet, säger kommunchef­en i kommunen.

”Man kan inte jobba med den typen av människor om man själv köper sex”

KOMMUNCHEF­EN I DEN VÄSTSVENSK­A KOMMUNEN

Mannen är inte dömd än men kommunchef­en menar att oavsett hur domen blir är det omöjligt för honom att jobba kvar på sin befattning.

– Man kan inte jobba med den typen av människor om man själv köper sex.

KOMMUNCHEF­EN BESKRIVER DET hela som djupt tragiskt. Både för honom själv och för de personer han ska ha köpt sex av.

– Han har dolt en sida av sig själv som nu har kommit fram. Han kommer att behöva göra en resa på det personliga planet. Jag önskar honom all lycka i att ta sig stärkt ur det här.

Enligt säkra uppgifter till TTELA erkände mannen sexköp på plats när han greps.

Mannen är fortfarand­e anställd i kommunen i väntan på dom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden