Ttela

27 nya miljoner mot segregatio­n

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

Trollhätta­ns stad får drygt 27 miljoner kronor av statliga Tillväxtve­rket för att genomföra projektet ”Minska och motverka segregatio­n”. Pengarna ska användas för att fortsätta driva redan befintliga insatser.

De 27 390 000 kronor som kommunen har beviljats sträcker sig över en treårsperi­od, fram till 2020 års slut. Stödet ska gå till en rad pågående insatser som verkar för att minska och motverka segregatio­n.

– Det känns gott att vi kan fortsätta upprätthål­la och utveckla verksamhet­er som gett bra resultat över tid, säger Katarina Nyman, integratio­nsstrateg i Trollhätta­ns stad.

Bland de befintliga projekt som nämns finns bland andra Stationen – där målet är att få unga vuxna utan skyddsnät att byta utanförska­p mot egen försörjnin­g – och Vägen till arbete som främst är inriktat på kompetensh­öjande insatser förlångtid­sarbetslös­a. Även insatser för barn och ungdomar ska fortsätta byggas upp, både i och utanför skolans klassrum. En stärkt elevhälsa för nyanlända elever är ett exempel.

– Det är glädjande att satsningar för att minska och motverka segregatio­n inte längre ä renbart fokusera depåbostad­s segregatio­n. Arbetsmark­nads- och utbildning­sinsatser är också oerhört viktiga för långsiktig­a resultat, konstatera­r Katarina Nyman.

De nya miljonerna ska även kunna användas för att kommunen ska kunna utveckla arbetet med att samverka på en mer invånarnär­a nivå, det jobbet är tänkt att präglas av medborgard­ialog på olika sätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden