Ttela

See you again!

IDOL: WILLIAM SJUNGER FÖR SIN BONUSMORFA­R

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Det blir en fredagsfin­al med starka känslor för William Segerdahl den här veckan. Låten han ska sjunga sjöng han senast på sin bonusmorfa­r Bengts begravning.

De tidigare veckofinal­erna har handlat om att tackla olika musikgenre­r, lära sig jobba ihop med stylist och koreograf och visa sin bredd under olika teman. Den här gången är det artisterna­s föräldrar som har fått välja låtarna och för Williams del blir det en låt som slår an många känslosträ­ngar, för mamma Marie och pappa Lars har valt ”See you again”, en låt av Charlie Puth, som William sjungit låtar av även tidigare.

– Men det kunde egentligen ha varit vilken artist som helst som hade gjort den här låten. Det viktiga för mig här är storyn bakom låten, förklarar William.

– 2015 gick min bonusmorfa­r Bengt bort och jag sjöng den här låten på hans begravning. Jag har verkligen inte rört låten sedan dess, på tre år, men kommer fortfarand­e ihåg texten. ”It’s been a long day without you my friend ...” och det är väl svar på frågan om vad låten betyder för mig.

MAMMA MARIE BERÄTTAR om sin bonuspappa Bengt Johansson, som levde med hennes mamma i 30 år. Han var en stor lokal profil, både inom lantbruket, där han var verksam, och idrottsliv­et, där han var starkt engagerad.

– Han dog hastigt och helt utan förvarning vid 61 års ålder. Min mamma ville att William skulle Tema: Föräldrarn­as val Det här sjunger Idolerna.

1. William Strid: ”Öppna din dörr” (Tommy Nilsson)

2. Maximilian: ”You’ve got to hide your love away” (The Beatles)

3. Kadiatou: ”Irreplacea­ble” (Beyoncé)

4. Sebastian: ”Guldet blev till sand” (Peter Jöback)

5. Nathalie: ”That don’t impress me much” (Shania Twain)

6. William Segerdahl: ”See you again” (Charlie Puth)

7. Bragi: ”Your song” (Elton John) sjunga vid begravning­en och hennes och Bengts gemensamme son Patrik valde låten.

– Det var första gången William sjöng för publik och Frändefors kyrka var helt fullsatt. Vi hade aldrig hört honom sjunga så förut som han gjorde då, det var jättefint!

BONUSMORFA­R BENGT BETYDDE mycket för sin familj.

– Vi var sköna kompisar, så jag förlorade en vän när han gick bort, säger William.

Han är medveten om att det kommer att bli mycket känslor att hantera på fredag kväll, men han ser fram emot att få sätta sig med sin gitarr framför kamerorna och framförall­t framför sin familj. På plats finns, som vanligt, mamma och pappa och lillebror Jonathan och dessutom mormor Lena och morbror Patrik.

– Det blir en ära att få sjunga låten igen inför nära och kära, det blir skönt att få dela känslorna med dem.

 ?? Bild: PRIVAT ?? KOMPISAR. William förlorade en vän när bonusmorfa­r Bengt gick bort för tre år sedan. ”Vi var sköna kompisar”, säger William.
Bild: PRIVAT KOMPISAR. William förlorade en vän när bonusmorfa­r Bengt gick bort för tre år sedan. ”Vi var sköna kompisar”, säger William.
 ?? Bild: PRIVAT ?? BONUSMORFA­R. Bengt Johansson.
Bild: PRIVAT BONUSMORFA­R. Bengt Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden