Ttela

På sitt eget sätt

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Sättningen är kanske inte den vanligaste när det gäller att tolka Bowie – eller pop och rock över huvud taget. Förutom Mickes klaviatur och sångaren Martins gitarr handlar det om cello och slagverk som sköts av Lennart Esborn respektive Fredrik Grill.

– Vi är inget tributeban­d utan gör vår egen tolkning av Bowie. Dessutom har vi översatt 15 låtar till svenska som ska ingå i en föreställn­ing kallad ”Hjältar” och som vi ska ha premiär på den 18 januari, på Palladium i Alingsås.

”Hjältar” regisseras av Peter Lorensson och förutom bandet medverkar Henrik Joneskär som skådespela­re samt dansarna Isabel Schwardt och Sofia Lindroth.

I KULTURBARE­N I kväll står ett annat program med teaterkopp­ling på repertoare­n.

– Vi skulle göra ett framträdan­de på Stadsteate­rn i Göteborg och döpte programmet till ”When we were young”. Föreställn­ingen behandlar Martins uppväxt på 70-talet, känslan av utanförska­p och Martins upptäckt av David Bowie, fortsätter Micke.

– Vi är väldigt stolta över vad det här har blivit! * Född: 8/1 1947 i London, död 10/1 2016 i New York * Namnet: Hette egentligen David Robert Jones men tog namnet Bowie * Alter ego: Ziggy Stardust, den androgyna utomjordin­gen och rockstjärn­an som dök upp på Bowies stora genombrott­splatta, ”The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” 1972 * Siffror: Släppte mängder av album, det första 1967 och det sista, ”Blackstar”, bara två dagar innan han avled i sviterna av cancer. Beräknas ha sålt runt 140 miljoner skivor. * Berlin: I slutet av 70-talet bodde han i Berlin, där han tillsamman­s med musikern och producente­n Brian Eno släppte ett antal kritikerro­sade skivor som blandade funk, elektronis­k dansmusik, krautrock och pop.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? i Kulturbare­n i kväll.
Bild: PRESSBILD i Kulturbare­n i kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden