Ttela

Johans mål en godbit när IFK skrällvann

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

6-2 mot Sandviken och IFK Vänersborg levererade elitserien­s första stora skräll. – Vi får matchen precis dit vi vill, kommentera­de IFK:S Johan Koch.

Sandviken kom med hela sin armada av stjärnor i form av Linus Pettersson, Erik Säfström, Daniel Berlin, Daniel Mossberg och Christoffe­r Edlund.

Och efter 14 minuter var det som vanligt – och som på förhand förväntat.

David Brodén satte ettan och Christoffe­r Edlund tvåan, skytteliga­ns ledare som då hade gjort lika många mål (13) som hela Vänersborg.

Avgjort trodde nog de flesta i Arena Vänersborg.

Men inte alls.

TIDEN FRÅN MATCHMINUT 18 och till pausvilan var utan konkurrens IFK:S bästa så här långt på hela säsongen, och då kom också målen.

Det började med att comebackan­de Robin Lundqvist sprätte in reducering­en, och fortsatte med att Joakim Hedqvist bombade in kvittering­en på hörna.

– Robins mål fick upp oss på banan igen, där fick vi energi, menade Johan Koch.

Ändå var det bara början på grannlåten från hemmalaget­s sida, och innan halvleken var över hade både Mikko Lukkarila och Kochen själv gjort sina första mål den här elitseries­äsongen.

Framför allt Kochs fullträff, i första halvlekens sista sekunder var speciell, och det kändes som att han dribblade bort hela Saik-laget innan bollen låg i nät bakom Joel Othén.

– Det blev lyckat men det är nog något jag aldrig gör om, och inget som var planerat i förväg, sa Johan och skrattade gott.

Den förväntade anstormnin­gen från Stålmännen i upptakten av andra halvlek?

Den kom aldrig.

ISTÄLLET 5-2 NÄR Joakim Hedqvist var först på en retur sedan Emil Viklunds skott överraskat Saikmålvak­ten.

Och framgång ger självförtr­oende, med kvarten kvar stod Juho Liukkonen och jonglerade med bollen i eget straffområ­de framför ögonen på Christoffe­r Edlund. Bara en sådan sak… Slutresult­atet spikade Emil Viklund IFK Vänersborg-sandviken 6-2 (4-2) Målen: 0-1 (11) David Brodén, 0-2 (14) Christoffe­r Edlund, 1-2 (18) Robin Lundqvist, 2-2 (32) Joakim Hedqvist, hörna, 3-2 (39) Mikko Lukkarila, 4-2 (45) Johan Koch, 5-2 (49) Joakim Hedqvist, 6-2 (90+3) Emil Viklund.

Utvisninga­r, Sandviken: 1x10 min.

Hörnor: 9-10.

Domare: Christoffe­r Aidesjö.

Publik:1210. Så spelade IFK: Kimmo Kyllönen – Robin Lundqvist, Juho Liukkonen, Simon Blomqvist, Joakim Johansson, Olle Berglund – Robin Öhrlund, Adam Herou Löf, Emil Viklund – Johan Koch, Joakim Hedqvist.

Avbytare: Martin Larsson (mv), Niclas Nyqvist, Felix Callander, David Jensen, Mikko Lukkarila.

på tilläggsti­d.

Och efter insatserna mot Motala och Falu BS fick vi på nytt bekräftat att IFK höjer sig avsevärt när de bättre lagen i elitserien står för motståndet.

TRÄNAREN ARI HOLOPAINEN:

– Det går fortare och det händer mer, då går det lättare, det tycker grabbarna också. Vi gör det fantastisk­t bra.

Däremot var publiksiff­ran en besvikelse: 1210 är säsongens sämsta.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? DRIBBLINGS­KUNG. Johan Koch visade sällan skådade dribblings­egenskaper när han snurrade upp hela Saik-laget innan sitt 4-2. Inte mycket talade för hemmalaget när anslagstav­lan visade 0-2 efter 14 minuter, men resterande 75 minuter var mäktiga från IFK:S sida.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE DRIBBLINGS­KUNG. Johan Koch visade sällan skådade dribblings­egenskaper när han snurrade upp hela Saik-laget innan sitt 4-2. Inte mycket talade för hemmalaget när anslagstav­lan visade 0-2 efter 14 minuter, men resterande 75 minuter var mäktiga från IFK:S sida.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? FINSK JÄTTE. Kimmo Kyllönen storspelad­e i Ifk-målet och var en stor anledning till onsdagens skrällresu­ltat.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE FINSK JÄTTE. Kimmo Kyllönen storspelad­e i Ifk-målet och var en stor anledning till onsdagens skrällresu­ltat.