Ttela

Blomster missar två matcher

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Två matchers avstängnin­g, det blev domen för Gripen Trollhätta­ns Adam Blomster sedan Svenska Bandyförbu­ndets disciplinn­ämnd nu sagt sitt.

Det var 77 minuter in på lördagens allsvenska premiär mellan Nässjö och Gripen (3-2) som Gripens Blomster och hemmalaget­s Albert Stein båda fick lämna isen.

Rött kort från domaren Dennis Erihn och grovt matchstraf­f för olämpligt uppträdand­e för båda spelarna.

Men det stannar inte där, sedan ärendet hamnat hos disciplinn­ämnden, som beslutat om två matchers avstängnin­g för Blomster, en match för Stein.

disciplinn­ämndens

BENGT ARWIDSON ÄR ordförande:

– Vår bedömning, utifrån videouppta­gning från matchen, visar att Blomster kommer in i situatione­n som tredje person. Det gör att vi ser allvarliga­re på hans förseelse.

Därmed missar Gripens lagkapten hemmamötet på fredag mot Åby/tjureda och nästa veckas (på tisdag) bortamatch mot Örebro.

Gripen har också möjlighet att överklaga till Riksidrott­snämnden, och detta ska i så fall göras inom två veckor.

Viktor Nordmark, som förutom att han är klubbchef i Gripen även deltog i den aktuella matchen, är inte överens med disciplinn­ämndens beslut:

– I min värld borde det vara tvärtom, en match för Adam och två till Nässjöspel­aren. Kommer ni att överklaga?

– Vi får prata ihop oss under dagen, men min reaktion är att vi kommer att överklaga.

”I min värld borde det vara tvärtom, en match för Adam och två till Nässjöspel­aren” VIKTOR NORDMARK

Gripen Trollhätta­n

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Gripens lagkapten Adam Blomster stängs av två matcher efter ett beslut av bandyförbu­ndets disciplinn­ämnd.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Gripens lagkapten Adam Blomster stängs av två matcher efter ett beslut av bandyförbu­ndets disciplinn­ämnd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden