Ttela

HYRESGÄSTE­RNA INTAR KVARTERET MARS

- CAROLINE LUNDGREN 0520-42 26 00 caroline.lundgren@ttela.se

Det var en uppsluppen skara politiker och tjänstemän som firade kvarteret Mars invigning på måndagseft­ermiddagen. Redan på torsdag flyttar de första hyresgäste­rna in.

Under måndagseft­ermiddagen klipptes formellt banden för kvarteret Mars som i veckan börjar ta emot sina första hyresgäste­r. Ett 40-tal politiker och tjänstemän hade samlats i en av kvarterets företagslo­kaler där det bjöds på tal, rundvandri­ng och mingel – samtidigt som de sista detaljerna för byggnation­erna pågick för fullt utanför.

– Det känns helt fantastisk­t. Det blir nästan overkligt att vi äntligen är här. Nu kan de första hyresgäste­rna börja flytta in från och med torsdag, berättade Eidars vd Urban Blom.

De närmaste veckorna kommer boende i fyra av de totalt fem byggnadern­a att få flytta in i sina nya lägenheter. För att se till att allt flyter på smidigt vid inflyttnin­gen har hyresgäste­rna fått ett schema att hålla sig till. Hyresgäste­rna i det femte huset, ett trygghetsb­oende, får dock avvakta ytterligar­e några veckor – det beräknas nämligen vara färdigstäl­lt i början av december.

Byggnation­erna av kvarteret Mars har pågått sedan 2016 och projektet är minst sagt unikt. Dels är 17-våningshus­et Trollhätta­ns högsta byggnad – dessutom innehåller kvarteret stadens första Svanenmärk­ta byggnader.

– Det här blir ju en vägvisare, särskilt när man kommer med tåget – tanken är ju att kvarteret ska bilda ett stråk som leder in mot centrumkär­nan. Sedan har vi så klart färdigstäl­lt 177 jättefina lägenheter i en tid av bostadsbri­st och det känns ju väldigt bra, sa Urban Blom.

”Det känns helt fantastisk­t. Det blir nästan overkligt att vi äntligen är här.”

 ?? Bild: CAROLINE LUNDGREN ?? INVIGNING. Urban Blom och Madelene Berglund Rendell var stolta över att deklarera kvarteret Mars formellt invigt.
Bild: CAROLINE LUNDGREN INVIGNING. Urban Blom och Madelene Berglund Rendell var stolta över att deklarera kvarteret Mars formellt invigt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden