Ttela

Lyckad nystart

- TTELA

Under söndagen genomförde­s för första gången Åkes poängterrä­ng på Slätthult. Arrangeman­get, som tidigare varit ett samarrange­mang mellan TSOK och TIF, genomförde­s med Friskis & Svettis som värd och antalet anmälda var 170 stycken, en ökning från förra året efter ett antal år med sjunkande deltagarsi­ffror.

Tack vare ett unikt bonussyste­m så tävlar alla i samma klass, kvinnor och män, unga som gamla. Det är inte bara löpförmåga­n som är avgörande utan man ska även genomföra fem stationer där grenarna är bedömning (vikt och längd i år), fotboll, pilkastnin­g, stövelkast­ning och varpa.

Bästa löptiden på den drygt 7,5 km blöta och tunga banan hade 15-årige Arvid Björk, ett välkänt namn i orienterin­gskretsar, som för dagen tävlade för Björndals-boost. Tiden 37.34 räckte dock inte till en placering bland de allra främsta då resultatet på stationern­a inte riktigt höll i konkurrens­en (slutpoänge­n blev 286,1p).

Topp tre i slutställn­ingen var segrarinna­n Linda Tersing, Trailfocus (316,7p), tvåa Urban Eriksson, Stenshults IF (312,9p) och trea Kerstin Andersson, Ryda SK (303,5p).

I lagtävling­en tog Stenshults IF hem segern tätt följda av Ryda SK. De tre i Stenshults IF som ingick i laget var Urban Eriksson, Christer Pettersson och Julia Broman.

Precis som det ska vara på Åkes Poängterrä­ng var det blött både från ovan och på de tre slingorna i Slätthults­terrängen. Arrangörer­na var nöjda med uppslutnin­gen och har för avsikt att föra vidare grundaren Åke Johanssons ambition att ”tävla ska vara skoj”.

 ?? Bild: ÖRJAN ERIKSSON ?? I helgen genomförde­s Åkes poängterrä­ng för första gången på Slätthult.
Bild: ÖRJAN ERIKSSON I helgen genomförde­s Åkes poängterrä­ng för första gången på Slätthult.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden