Ttela

Mardrömmen fortsätter för Gripen

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

Den minst sagt tuffa säsongsinl­edningen fortsätter för Gripen. Efter två förluster på de inledande omgångarna reste Andrej Pasjkins mannar under tisdagen till Örebro – och då åkte man på sin tredje raka förlust.

Efter 23 katastrofa­la inlednings­minuter stod det 3-0 till hemmalaget, och alla tre målen kom till på i princip samma sätt. En boll i djupet som sedan tämligen enkelt kunde slås i mål.

Gripens tränare Andrej Pasjkin tog då timeout, och sa ett par väl valda ord till sitt lag. För efter det gick laget ut och höjde sig rejält.

– Jag sa att vi måste jobba bättre, för vi joggade runt på planen. Jag ville att vi skulle variera spelet, vara bättre i närkampern­a och slå hörnor, säger Pasjkin.

Och mycket riktigt, i halvlek stod det 3-2 efter två hörnmål av kaptenen Viktor Nordmark.

DOCK KOM KALLDUSCHE­N precis efter pausen, då Otso Tulomäki klappade till bollen på en hörnretur som seglade upp i krysset. Nordmark skulle dock servera Robin Karlsson till 4-3 några minuter senare.

Närmare än så kom dock inte Gripen, som tack vare utvisninga­r och slarv i passningss­pelet tappade matchen efter det. 5-3 gjorde Örebros Örebro-gripen 6-3 (3-2) Målen: 1-0 (4) Nico Nevalainen, 2-0 (15) Alexander Strand, 3-0 (23) Alex Adeheimer, 3-1 (36) Viktor Nordmark, hörna, 3-2 (42) Viktor Nordmark, hörna, 4-2 (46) Otso Tulomäki, 4-3 (53) Robin Karlsson, 5-3 (75) Joonas Peuhkuri, 6-3 (86) Nico Nevalainen

Utvisninga­r, Örebro: 1x10 min

Gripen: 1x10 min, 2x5 min

Hörnor: 6-7

Publik: 257 Joonas Peuhkuri efter att ett inspel glidit igenom hela försvaret, och 6-3 styrde Nico Nevalainen via Robin Eliasson in i mål.

GRIPENMÅLV­AKTEN SKÖTTE SIG för övrigt fint under större delen av matchen och gjorde ett par svettiga räddningar. Men spelet var inte Gripenträn­aren Andrej Pasjkin vidare nöjd med.

– Vi ville vinna matchen, men så gjorde de tre lätta mål i början när vi inte jobbade ordentligt. Passningss­pelet måste vi jobbade vidare med, för det var mycket slarv i dag, säger han uppgivet efter matchen.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? LAGKAPTEN. Viktor Nordmark gjorde vad han kunde, med två mål och en assist. Men Gripen föll med 6-3 mot Örebro.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE LAGKAPTEN. Viktor Nordmark gjorde vad han kunde, med två mål och en assist. Men Gripen föll med 6-3 mot Örebro.