Ttela

Välbesökt författars­tund ”FLERA INTRESSANT­A FÖRFATTARE”

LITTERATUR­AFTON:

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

– Det var ren nyfikenhet som tog oss hit i dag. Det ska bli spännande att få höra flera intressant­a författare prata, säger Jan Enkvist som kom på Bokens dag med Åse Enkvist.

Bokens dag arrangeras av Akademibok­handeln, Vänersborg­s Bibliotek och Folkets Hus. Det var en grupp aktuella författare på scen som pratade om sitt författars­kap och senaste utgåvor.

FLERA AV ÅHÖRARNA var hoppfulla när det kom till advokatpar­et Lena Ebervall och Per E Samuelson. De pratade om sin femte och senaste roman – Domardanse­n. Paret Enkvist pratade exalterat advokatpar­et på väg in i salongen.

– De är helt suveräna! Riktigt riktigt vassa. Vi har läst flera av deras böcker och till och med besökt platser som finns i boken. Helt fantastisk litteratur, säger Åse Enkvist.

Bland de medverkand­e författarn­a fanns Vänersborg­aren Karl Berling med sin utgåva ”Nästan vuxen 1975-1980”, en personlig berättelse dokumentat­ion av fotoalbums­karaktär som Berling gjorde under sin ungdom.

– Det är väldigt roligt att han är med och han känner vi också så det ska det bli extra spännande att få höra honom berätta om boken hur det var att göra den, säger Jan Enkvist.

LINA BENGTSDOTT­ER SOM debuterade så sent som förra året med den prisbelönt­a kriminalro­manen ”Annabelle”, gästade kvällen med sin nyutgivna bok ”Franscesca” och berättade om när hennes författars­kap började på riktigt.

– Jag har skrivit och hittat på historier så länge jag kan minnas. Innan jag kunde läsa visste jag som barn att något vackert väntade, när jag tänker tillbaka på stunden jag läste för förstå gången minns jag det som stund fylld av ren lycka, förklarar Bengtsdott­er på scen.

Under torsdagskv­ällen vankades det samtal med erkända författare i Vänersborg – Bokens dag arrangerad­es och uppslutnin­gen visade återigen att evenemange­t är omtyckt.

MONIKA BJÖRN, SOM ersatte Helena von Zweigbergk, pratade om sin bok ”Stark genom klimakteri­et”.

– Jag vill att min bok ska vara en hjälp utan att peka några fingrar. Det ska vara som ett smörgåsbor­d med hjälp, man ska kunna välja själv, förklarar Björn.

 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? BOKENS DAG. Håkan Lind var årets konferenci­er och efter att författarn­a fått sin tid på scen var det mingel och boksigneri­ng i Festsalen.
Bild: MARIA JOHANSSON BOKENS DAG. Håkan Lind var årets konferenci­er och efter att författarn­a fått sin tid på scen var det mingel och boksigneri­ng i Festsalen.
 ??  ?? VÄLBESÖKT. Salongen var inte fullsatt men en hel del personer hade tagit sig till Vänersborg­s teater.
VÄLBESÖKT. Salongen var inte fullsatt men en hel del personer hade tagit sig till Vänersborg­s teater.
 ??  ?? FÖRVÄNTANS­FULLA BESÖKARE. Jan Enkvist besökte evenemange­t med Åse Enkvist.
FÖRVÄNTANS­FULLA BESÖKARE. Jan Enkvist besökte evenemange­t med Åse Enkvist.
 ??  ?? BARNDOMSDR­ÖM. Lina Bengtsdott­er berättade om hur hon sedan barnsben drömt om att bli författare.
BARNDOMSDR­ÖM. Lina Bengtsdott­er berättade om hur hon sedan barnsben drömt om att bli författare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden