Ttela

Buskörning ledde polisen till stulen skrotbil

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT 0520-42 27 77 mari-louise.anderstedt@ttela.se

Ännu en stöld av skrotbilar inträffade tidigt på torsdagsmo­rgonen. En av bilarna påträffade­s i Sjuntorp på kvällen samma dag.

Larmet till ett företag på Stallbacka som tar hand om bilar som har gått till skrot gick vid 04-tiden på torsdagsmo­rgonen. När en polispatru­ll körde fram till skrotuppla­get möttes de av två bilar med motorn igång alldeles utanför stängslet till området. När bilarnas förare upptäckte polisen drog de iväg och polisen fick snabbt följa efter varpå förarna körde åt var sitt håll.

Först på Kanalön, där bland annat Trollhätta­ns kyrka ligger, fick polisen stopp på den ena bilen. Men innan man fick fatt i föraren hann denne försvinna springande­s från platsen.

På företaget konstatera­des under dagen att fyra skrotbilar saknades. Och det är inte första gången. Flera företag med liknande verksamhet på Stallbacka har drabbats av återkomman­de stölder sedan augusti i år.

Senare på torsdagen, på kvällen, hörde boende i Sjuntorp av sig eftersom någon buskörde i samhället.

– Vi fick till oss att en bil framfördes vårdslöst. När vi kom till Sjuntorp kan vi stoppa en bil som visade sig vara en av de stulna skrotbilar­na. Även den här gången hann föraren smita iväg in skogen. Men kvar i bilen satt två personer i baksätet och en i passagerar­sätet fram, berättar Maria Linnervik, utredare hos Trollhätte­polisen.

Trion, samtliga pojkar i 15-årsåldern, kördes hem till sina vårdnadsha­vare och sociala myndighete­r har underrätta­ts.

– Eftersom de är yngre än 18 år måste de kallas till förhör och därför är de inte hörda än. Men vi lär inte få veta vem det var som körde bilen. Det finns alltid bortförkla­ringar, som att man ”bara åkte med” och att man inte alls vet vem chauffören är, säger Maria Linnervik.

Stölden från skrotuppla­get rubriceras som tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel. I nuläget kan 15-åringarna inte anses vara misstänkta för det brottet. Men eftersom de befann sig i en stulen bil när polisen tog dem är de ändå misstänkta för tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel. TROLLHÄTTA­N/SJUNTORP

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden